Badmintonlandsholdene er klar til kvartfinalerne

Både badmintonherrerne og -damerne er sikre på at gå videre fra gruppespillet i Indien

Indtil videre er der ikke mange fingre at sætte på den danske indsats ved VM for hold, nærmere betegnet Thomas Cup for mændenes vedkommende og Uber Cup for damernes.

Begge hold har nemlig vundet deres to første opgør, og dermed er pladsen i kvartfinalen allerede sikret.

For mændenes vedkommende blev søndagens sejr over Hongkong fulgt op af en sejr over England.

Danmark gjorde kort proces med englænderne i de tre første kampe, anført af Jan Ø. Jørgensen, der vandt første herresingle i to sæt over Rajiv Ouseph.

Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen fulgte trop med sejr i to sæt over Chris Langridge og Peter Mills, inden Hans-Kristian Vittinghus besejrede Toby Penty. Dermed var de to sidste kampe ligegyldige.

Se også: De skal sikre danske VM-medaljer på hjemmebane

Det samme gjorde sig gældende for kvindernes vedkommende.

Efter et tæt opgør mellem førstesinglerne Line Kjærsfeldt og Karin Schnaase, der endte med dansk sejr, fik Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl en sejr foræret, da deres doublemodstandere allerede efter seks partier måtte trække sig på grund af en skade.

Så kunne Anna Thea Madsen med en sejr over Fabienne Deprez sikre andenpladsen i gruppen og en plads blandt de otte bedste hold, og det gjorde hun i tre sæt med cifrene 21-17 i afgørende sæt.

Både herrerne og damerne møder i den sidste gruppekamp Japan i kampe, der afgør, om Danmark skal videre som etter eller toer.

Begge kampe spilles onsdag. Kvinderne lægger for klokken 10.30 dansk tid, mens mændene spiller 13.30.

0 kommentarer
Vis kommentarer