Danske stjerner ærgrer sig over seedning

Mathias Boe og Carsten Mogensen har været direkte uheldige forud for All England

Fredag venter der efter al sandsynlighed et brag af en kvartfinale i All England.

Hvis seedningerne holder i den traditionsrige badmintonturnering, så står verdensranglistens nummer ét, danske Mathias Boe og Carsten Mogensen, overfor de olympiske mestre fra Kina, Cai Yun og Fu Haifeng.

Netop det par der besejrede danskerne i OL-finalen i London for syv måneder siden.

Hvordan pokker kan det lade sig gøre, at to så stærke par mødes allerede i kvartfinalen, kunne man passende spørge sig selv.

Se mere:

Se også: Historisk aftale til danske verdensettere

Tjo, efter succesen i London er det ikke meget, man har set til Fu og Cai. Og så er de stille og roligt droslet ned ad verdensranglisten og indtager nu en syvendeplads – hvilket altså giver en seedning til kvartfinalen.

Lodtrækning har så artet sig således, at de er i samme fjerdedel med danskerne.

- Det er ærgerligt, at vi skal møde dem allerede. Nu har vi lige to ret svære kampe, der skal vindes først. Men lykkes det, så venter der en meget svær kamp, erkender Mathias Boe overfor Ekstra Bladet.

- Sporten har udviklet sig således, at enkelte stjerner som Fu og Cai samt Lin Dan tjener så mange penge ved siden af sporten, at de prioriterer at lave andre ting, siger han med henvisning til diverse sponsoraftaler.

Læs også:

Se også: Badmintonlandsholdet går ubesværet videre

Kineserne stillede efter OL op i fem Super Serie-turneringer og trak sig fra tre af dem. I to af dem nåede de at spille noget af første sæt, i den tredje trak de sig, inden turneringen gik i gang.

- Jeg mener, man får en bøde på 5.000 dollars for at blive væk fra de store turneringer. De tjener rigtig mange penge, så det er småpenge for dem, siger Boe.

Han glæder sig over, at kineserne er med, selvom de to par tørner sammen så tidligt i turneringen.

- Vi skal jo slå dem alle sammen, hvis vi vil vinde turneringen igen. Og det vil vi gerne, siger han.

Se også:

Se også: Formidable Boe og Mogensen i finalen

Det vil i så fald være tredje finale og anden sejr i den prestigefyldte turnering, der tidligere er blevet kaldt ’det uofficielle verdensmesterskab’. Parret vandt i 2011 og var i finalen året før. Sidste år tabte danskerne semifinalen til sydkoreanske Lee Yong-dae og Jung Jae-sung. Lee har siden fundet sammen med Ko Sung-hyun, og dét par, der er seedet tre, er, for at understrege den uheldige lodtrækning i år, såmænd også i danskernes halvdel.

Danskerne, der har toppet verdensranglisten siden 1. november, har sagt farvel til Claus Poulsen som træner og trænes nu af landstræner Lars Uhre. Og det har en gevinst, fortæller Boe.

- Det har givet noget ro på træningen, og der er en masse ting, vi har fået sat bedre i system. Træningen er, føler vi, blevet mere målrettet. At vi så ikke føler, at vi spiller så godt for tiden, er en anden sag.

- Vores forberedelse har været rigtig god. Vi har fornøjelsen af et meget stærk indonesisk par i 1. runde, så det er lidt spændende at se, hvordan det går, siger Mathias Boe.

Se mere:

Se også: Danske vindere: De elsker vores Gangnam Style

Parrets tidligere succes i turneringen er en fremragende ballast at have med.

- Vi vil rigtig, rigtig gerne vinde igen, siger Boe og griner.

- Den her turnering og VM (til august, red.) er sæsonens store mål. VM-medaljen mangler vi – modsat denne turnering, så det vil naturligvis være lidt større at vinde der. Men det vil da være rigtig fedt, hvis vi vinder her. Ja, det vil faktisk være fuldstændig vanvittigt, siger han.

- Det giver ro på, at vi ved, at vi har vundet før. Men vi er også meget bevidste om ikke at lade være det en sovepude. Men vi kan finde en ro i, at vi har gjort det før, siger han.

Boe og Mogensen er første gang i aktion onsdag formiddag som femte kamp på bane 2 i National Indoor Arena i Birmingham.

Du kan følge kampene på tournamentsoftware.com og torsdag-søndag på TV3 Sport 1.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere