Sjælden nedtur for danske verdensstjerne

Mathias Boe og Carsten Mogensen røg tidligt ud af Japan Open, mens Rasmus Gemke leverede fremragende spil mod verdensmesteren

Mathias Boe og Carsten Mogensen i aktion ved Denmark Open. Arkivfoto: Jan Sommer
Mathias Boe og Carsten Mogensen i aktion ved Denmark Open. Arkivfoto: Jan Sommer

Det sker ikke så tit, at badmintonduoen Mathias Boe og Carsten Mogensen taber til et hollandsk par.

Det var imidlertid, hvad der skete torsdag, da den danske herredouble var i aktion i anden runde ved Japan Open i Tokyo.

Femteseedede Mathias Boe og Carsten Mogensen tabte 21-14, 17-21, 12-21 til hollænderne Jelle Maas og Robin Tabeling, der ligger nummer 34 på verdensranglisten.

De to par havde tidligere mødt hinanden to gange - begge gange med dansk sejr. Men begge gange viste Maas og Tabeling, at de kan ryste danskerne. Det kom i den grad til udtryk i torsdagens kamp i Tokyo.

Generelt havde dansk badminton det svært i de første kampe torsdag.

Damedoublen Sara Thygesen/Maiken Fruergaard tabte 17-21, 13-21 til japanske Mayu Matsumoto/Wakana Nagahara, mens Rasmus Gemke som ventet tabte i to sæt til Kento Momota.

21-årige Gemke, der så sent som 2. september strøg til tops i Spain Masters, leverede dog en forrygende indsats mod Momota, der regnes for verdens bedste herresingle for tiden - hvilket verdensmesterskabet i august understreger.

Gemke udfordrede hele tiden Momota, der måske nok havde teten hele vejen igennem - men som konstant blev presset til det yderste af sin danske modstander.

Derfor var det da også et tydeligt lettet og glad Momota, der kunne juble, da sejren på 21-16, 21-18 var en kendsgerning. Gemkes præstation skal ses i lyset af, at landsmanden Anders Antonsen i 1. runde fik ni og ti point mod samme Momota.

Flere danskere skal i aktion senere torsdag ved Japan Open, blandt andre Viktor Axelsen i herresingle.

Peter Foldgast mistede sin bror i 2010. Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix Sport og Spil Superliga-stjerne: Min bror forsvandt og blev fundet død

Foto: /ritzau/ Sport og Spil Husker du? Her er de glemte sportsstjerner

0 kommentarer
Vis kommentarer