Axelsen bankede verdensettere: 'Det er helt unikt'

Viktor Axelsen fik ram på verdensetteren Lee Chong Wei fredag, og det imponerer den danske landstræner

Viktor Axelsen slog verdens bedste. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan
Viktor Axelsen slog verdens bedste. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan

Viktor Axelsens sejr over Lee Chong Wei fredag ved sæsonfinalen i badminton får de store ord med på vejen.

Den danske landstræner i badminton, Kenneth Jonassen, er således dybt imponeret over Viktor Axelsens bedrift, som sendte ham i semifinalen i Dubai World Superseries Finals.

- Viktors kamp er helt unik - en stor, stor præstation af Viktor at slå Lee Chong Wei i en afgørende kamp, og især efter han havde en lige så lang kamp i går (torsdag, red.).

- To dage med så høje præstationer er meget, meget imponerende, siger Kenneth Jonassen ifølge Badminton Danmarks hjemmeside.

Viktor Axelsen vandt 14-21, 21-14, 21-19 og hentede i sit tiende forsøg endelig en sejr over verdensetteren.

Landstræneren var især imponeret over Viktor Axelsens spil i kampens afgørende fase.

- Generelt synes jeg, at han spillede på et godt niveau. Men det, der var mest vigtigt i dag, var at han blev ved med at tro på det, og at han turde vinde over Lee Chong Wei.

- Det kan godt lyde underligt, men når man står derinde, så kræver det altså mod at gøre det rigtige til allersidst, siger landstræneren.

Ud over Viktor Axelsen, så er Danmark i herresingle også repræsenteret i semifinalerne med Jan Ø. Jørgensen.

I herredouble er Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen også videre, mens det samme gælder for Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen i damedouble.

Endelig spiller den danske mixeddouble med Joachim Fischer og Christinna Pedersen også semifinale.

Alle semifinaler spilles lørdag.

Viktor Axelsen vandt med  14-21, 21-14, 21-19 over verdens nummer et, Lee Chong Wei. Foto: AP/Kin Cheung Badminton Axelsen slår verdensetter og når i semifinalen

Efter en time og ni minutter kunne Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen lykønske hinanden med pladsen i semifinalen ved Dubai World Superseries Finals. Foto: Polfoto/Mikkel Tariq Badminton OL-sølvduo bøvler sig vej til semifinalen i badminton

Jan Ø. Jørgensen er klar til semifinalen i Dubai. Foto: Gregers Tycho Badminton Jan Ø. Jørgensen stormer i semifinalen i badminton

Poul-Erik Høyer genopliver gerne sin stjernestund for tyve år siden. I dag kæmper guldvinderen nye kampe for sporten uden at blive ordentlig lønnet for det. Foto: Linda Johansen Sport Gulddrengen ofrer alt for badminton: Livet med korruption, skilsmisse og egen butler

0 kommentarer
Vis kommentarer