Axelsen: Denne titel betyder sindssygt meget

Viktor Axelsen er stolt over at nå til tops ved sæsonfinalen i badminton, hvor det endte med sejr i tre sæt

Axelsen er stolft over sit flotte 2016. Foto: Polfoto.
Axelsen er stolft over sit flotte 2016. Foto: Polfoto.

Viktor Axelsen rundede 2016 af på den smukkest tænkelige måde med sejr i sæsonfinalen i badminton.

Det skete med en finalesejr på 21-14, 6-21, 21-17 over kineseren Tian Houwei i Dubai.

På vejen til sejren var Axelsen bagud 1-6 og senere 14-16 i det afgørende tredje sæt, hvor begge spillere var præget af stor nervøsitet.

- Jeg stoppede med at tænke, da jeg var bagud i tredje sæt. Min modstander fik også lidt nerver på, så det ud til, siger Axelsen til TV2 Sport.

- Det er en god måde at runde 2016 af på. Det har været et fantastisk år. Og at stå med denne titel betyder sindssygt meget. Jeg er bare glad, siger Ol-bronzevinderen.

Det er første gang i karrieren, at Axelsen vinder så stor en turnering, og han er tidligere blevet kritiseret for ikke at vinde nogle af de Super Series-finaler, han har stået i.

Derfor er det en lettelse at have triumferet i en af de største finaler, en badmintonspiller kan vinde.

- Det er helt sindssygt at have vundet. Jeg har haft fin tålmodighed. Det er bedre at være med i finalerne end ikke at være med, forklarer han.

Landstræner Kenneth Jonassen roste en udmattet Axelsen for at have modet til at smide andet sæt på den måde, han gjorde.

- Det er vildt. Jeg tvivlede før kampen en lille smule på, at det kunne lykkes Viktor at vinde.

- Det er exceptionelt godt gået, at han var i stand til at grave så dybt, siger Jonassen til TV2 Sport.

Viktor Axelsen spillede sig helt til tops i Dubai. Foto: Jens Dresling Badminton Stor dansk triumf! Axelsen vinder sæsonfinale

Viktor Axelsen slog verdens bedste. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan Badminton Axelsen bankede verdensettere: 'Det er helt unikt'

Badminton Dansk stjerne gjorde grin med modstander

Jan Ø. Jørgensen er den af de nuværende danske badminton-stjerne, der har tjent mest i sin karriere. Der er dog langt op til Peter Gade, der anslået har tjent mere end 100 millioner kroner i sin karriere. Foto: Eyevine Sport Fjerbold-millionærer: Så godt tjener de danske badminton-stjerner

2 kommentarer
Vis kommentarer