Annonce:
Annonce:

Axelsen på slingrekurs

Viktor Axelsen bøvlede med at tæmme en ung franskmand, men var med til at sende Danmark godt fra land

Viktor Axelsen bøvlede en smule med at nedlægge en ung franskmand, men vandt alligevel. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen bøvlede en smule med at nedlægge en ung franskmand, men vandt alligevel. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Badminton

Trods en smule slinger i valsen mod Frankrig kom Danmark lørdag aften planmæssigt fra start ved Thomas Cup på hjemmebane i Aarhus.

En ung franskmand gjorde livet svært for Viktor Axelsen, men den danske badmintonstjerne var overlegen på fysikken og vandt premieredysten.

Anders Antonsen var i voldsomt spillehumør og fulgte med en magtdemonstration op på Viktor Axelsens sejr, inden Mads Pieler Kolding og Frederik Søgaard måtte ud i tre sæt for at vinde aftenens første double.

Ved Thomas Cup, som er VM for herrelandshold, spilles der fem kampe, og sejren var altså allerede i hus, inden den sidste double og den sidste single var spillet.

Viktor Axelsen åbnede aftenen i Aarhus med et opgør mod bare 19-årige Christo Popov, som overraskende formåede at ryste den danske stjerne.

Annonce:

I første sæt blev han ellers kørt rundt i nogle lange dueller, som drænede ham for energi, og Axelsen vandt 21-13. Men i andet sæt slog han tilbage.

Viktor Axelsen så egentlig ud til at være på vej mod en forholdsvis sikker sejr, men lignede pludselig en mand, der var lullet i søvn. Med direkte og aggressivt spil kom den livlige franskmand tilbage og vandt andet sæt 22-20.

Tredje sæt blev en speciel omgang. Begge spillere så ud til at have ondt i stængerne, og til sidst havde Popov svært ved overhovedet at gå. Opgørets sidste bold var en serv, som Popov end ikke forsøgte at returnere, og så vandt Axelsen sættet 21-8.

Det gik anderledes strygende for Anders Antonsen, der få hundrede meter fra sit barndomshjem bankede Arnaud Merkle med 21-11, 21-7.

Antonsen var i stort spillehumør, og med blandt andet utallige krydssmash gav han de fremmødte tilskuere på hjemmebanen en opvisning.

LÆS OGSÅ: Efter dansk exit: - Stor ære til alle spillerne

Annonce:

Derefter gik Mads Pieler Kolding og Frederik Søgaard på banen, og de fik problemer i første sæt, hvor især førstnævnte havde det svært mod Fabian Delrue og William Villeger.

I andet og tredje sæt var Kolding tilbage på vanligt niveau, og det danske par endte med at vinde 19-21, 21-14, 21-15.

Danmark holder fri søndag, inden det mandag gælder anden gruppekamp Tyskland. Senere skal Danmark møde Sydkorea.

Interview med Viktor Axelsen efter hjemkomsten fra OL.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: