Axelsen stormer mod ny topplacering

Den danske badmintonprofil havde ingen problemer med Shesar Hiren Rhustavito i Indonesia Masters

Foto: Mohd Rasfan/Ritzau Scanpix.
Foto: Mohd Rasfan/Ritzau Scanpix.

Viktor Axelsen fortsætter med at leve solide præstationer i 2020.

Den danske badmintonstjerne indledte OL-året med en finaleplads i Malaysia i sidste uge, og han er på direkte kurs mod endnu en topplacering i Indonesia Masters.

Torsdag spillede han sig i kvartfinalen med en problemfri sejr over indoneseren Shesar Hiren Rhustavito, der blev slået i to sæt med 21-17, 21-14 efter 46 minutter på banen.

Kun første sæt var forholdsvis jævnbyrdigt, og de to spillere fulgtes ad til 16-16, hvorefter Axelsen trak fra til sidst.

Derefter var der ikke mere i spilleren fra værtsnationen, der tabte de seks første bolde i andet sæt og aldrig kom i nærheden af Axelsen.

Danskeren er storfavorit til at nå blandt de sidste fire i turneringen. I kvartfinalen venter nemlig på papiret overkommelig modstand:

Her skal Axelsen op imod kineseren Xhao Jun Peng, der er rangeret som nummer 36 i verden.

Anders Antonsen blev senere torsdag også klar til kvartfinalen i turneringen efter en usædvanligt omskiftelig kamp mod japaneren Kenta Nishimoto. Aarhusianeren vandt med 23-21, 4-21, 21-11.

I kvartfinalen skal den fjerdeseedede dansker møde sjetteseedede Jonatan Christie fra Indonesien.

I damesingle kunne Line Kjærsfeldt ikke følge op på sin overraskende sejr i første runde over verdensetteren Chen Yu Fei.

Danmarks næstbedste damespiller tabte klart til verdensranglistens nummer 15, amerikaneren Beiwen Chang, med 11-21 og 14-21.

Til gengæld var der en opmuntring i damedouble, hvor Maiken Fruergaard og Sara Thygesen hentede en imponerende sejr over de andenseedede japanere Yuki Fukushima og Sayaka Hirota.

Japanerne, der er rangeret som nummer tre i verden, blev slået 18-21, 23-21 og 21-10.

Også herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup er klar til kvartfinalen efter at have slået sydkoreanerne Kim Gi Jung og Lee Yong Dae.

31-årige Lee Yong Dae har med andre makkere været en af verdens bedste doublespillere og er tidligere OL-guldvinder.

Indonesia Masters er en såkaldt Super 500-turnering og er således i fjerde lag i turneringshierarkiet på badmintonelitens World Tour.

Se også: Line Kjærsfeldt chokerer mod verdens bedste

Christian Lind Thomsen har deltaget i nogle af de største turneringer, men han har ikke noget verdenseliten. Foto: Ben Stansall/Ritzau Scanpix Badminton - 14. jan. 2020 - kl. 21:52 Kæmper mod frygtelig sygdom: - Det var helt vildt i dag

Se også: Stjerne ude i lang tid efter ulykke

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere