Axelsen tabte tæt opgør med verdensetter

Viktor Axelsen tabte også 6. møde med den dobbelte verdensmester

Viktor Axelsen blev træt i 3. sæt og tabte til den dobbelte verdensmester (Foto: Finn Frandsen)
Viktor Axelsen blev træt i 3. sæt og tabte til den dobbelte verdensmester (Foto: Finn Frandsen)

- Hold da helt op.

Udbrød den tidligere verdensmester i mixeddouble, TV 3's badmintonekspert, Steen Skovgaard, da stortalentet Viktor Axelsen fremme ved nettet legede med verdens 1'eren, Chen Long i starten af 2. sæt ved Danmark Open i Odense.

Umiddelbart blev det starten på enden for danskeren, der fortsat må have den første sejr over den dobbelte verdensmester til gode.

Chen Long vandt det sjette møde mellem d'herrer og for fjerde gang efter tre sæt med 15-21, 21-17, 21-16.

Efter at have tabt 2. sæt kom den 21 årige dansker flot tilbage i det afgørende 3. sæt, og i en time havde han i sin egen baghave i Odense verdens bedste kineser i tovene.

Efter pause og baneskiftet i 3. sæt var Chen Long forvandlet og vandt 11 bolde i træk og til slut opgøret.

Så kineseren kan søndag vinde Danmark Open for fjerde gang i karrieren.

- Jeg hader at tabe, men det var en grund til det. Jeg skal hjem og træne. Jeg er helt vildt træt, erkendte Viktor Axelsen overfor TV 3.

Efter en serie med fem vindende bolde i træk var danskeren fornemt på vinderkurs i 2. sæt, inden Chen Long svarede igen med en tilsvarende serie og vandt 2. sæt på nogle knivskarpe bolde i slutfasen.

Dermed røg de to semifinalister ud i tre sæt, fordi Viktor Axelsen med flot spil ved nettet havde vundet 1. sæt i løbet af godt 23 minutter.

Danskeren, der lige nu veksler mellem at være nr. 6 eller nr. 7 på verdensranglisten, må efter nederlaget fortsat vente på sin 1. finalesejr i Super Serie-finale.

Selv om det blev til nederlag, har Viktor Axelsen lært en masse af nederlaget til brug til de kommende opgaver og senere til  næste års OL i Rio de Janeiro, hvor den tidligere OL-guldvinder, Poul-Erik Høyer har spået, at hans unge landsmand kan gentage den nuværende badmintonpræsidentens bedrift fra OL i Atlanta 1996. 

Se også: Lin Dan efter røvfuld: Axelsen har et kæmpe potentiale

2 kommentarer
Vis kommentarer