Badminton Danmark: - Udsæt hold-VM i Aarhus

Badminton Danmark foretrækker, at Thomas Cup og Uber Cup kan udsættes, så der kan komme tilskuere i Aarhus

Viktor Axelsen er formentlig en del Danmarks Thomas Cup-hold senere på året. (Arkivfoto) Foto: Andrew Boyers/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen er formentlig en del Danmarks Thomas Cup-hold senere på året. (Arkivfoto) Foto: Andrew Boyers/Ritzau Scanpix
Følg Badminton

VM-holdturneringerne i badminton, Thomas Cup og Uber Cup, er allerede blevet udsat én gang som følge af coronavirus fra 16.-24. maj til 15.-23. august, men nu kan eventen i Aarhus ende med at blive udsat yderligere.

Det vil ifølge Badminton Danmark være den mest optimale løsning, efter at regeringen tirsdag meldte ud, at der inden september ikke vil kunne samles mere end maksimalt 500 personer.

- Det er en udfordring for os, men vi har været forberedt på den, så vi arbejder allerede nu på alternativer, siger direktør Bo Jensen.

- Vi foretrækker at afvikle turneringerne under optimale forhold med så mange tilskuere som muligt og kigger derfor på muligheden for at flytte dem endnu en gang til senere på efteråret.

Bo Jensen tilføjer dog, at der er mange ting at tage hensyn til såsom partnere, hoteller, faciliteter og ikke mindst den internationale badmintonkalender, da der også skal findes nye terminer til andre turneringer.

- Det er stort puslespil, der skal falde på plads med så mange aktører, og der er selvfølgelig det scenarie, at vi indretter os og afvikler som planlagt uden det ønskede antal tilskuere, siger Bo Jensen.

Kommercielle- og tv-rettighedshavere skal der også tages hensyn til. I princippet kan en tv-rettighedshaver foretrække, at det bliver afviklet på det planlagte tidspunkt, selv om der vil mangle atmosfæren fra tilskuerne.

- Det handler ikke kun om en eventuel flad stemning. Der er solgt kommercielle- og tv-rettigheder for beløb, der er meget større end billetsalget, så det er ikke bare os, der kan beslutte det, siger Bo Jensen.

Han fastslår, at arrangørerne er fast besluttet på, at turneringerne på et eller andet tidspunkt bliver spillet i Aarhus. Han regner med afklaring i den kommende uge.

Belgien udskyder igen beslutning om sæsonstop

Holdkammeraterne går ned i løn: Stjernen nægter

Måtte smide superstjernen ud

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+