Badmintonboss nægtede at lade klubber diktere guldkamp

Der er stadig uenighed om, hvem der har skylden for aflysningen af DM-guldkampen for hold i dansk badminton

Christinna Pedersen er uforskyldt hovedpersonen i badminton-skandalen, der nu kræver et offer (Foto: Peter Hove Olesen)
Christinna Pedersen er uforskyldt hovedpersonen i badminton-skandalen, der nu kræver et offer (Foto: Peter Hove Olesen)

Det ser ikke ud til, at der kommer en løsning på konflikten, der fik Badminton Danmark til at aflyse torsdagens planlagte DM-finale for hold mellem Skovshoved og Team Skælskør-Slagelse (TSS).

Aflysningen skyldtes en protest fra TSS mod Skovshoveds brug af Christinna Pedersen i guldkampen. Hun havde stillet op i to internationale turneringer i Malaysia og Indien, hvilket er imod reglerne.

Beslutningen om at aflyse guldkampen blev truffet af Badminton Danmark-formand René Toft efter et møde med finalisterne tidligere på ugen.

- René Toft gjorde det klart i starten af mødet, at hvis ikke der kunne findes en løsning, måtte vi aflyse.

- Vi kunne ikke blive ved med at lade klubberne diktere vilkårene for, hvordan guldkampen skulle afvikles.

- Det er bestemt ikke sjovt at skulle aflyse en så vigtig kamp, og det har derfor ikke været en let beslutning. Men i sidste ende var det vores eneste mulighed, siger Badminton Danmark-direktør Bo Jensen til badmintonbladet.dk.

Ifølge direktøren ønskede hverken TSS eller Skovshoved at ændre standpunkt under et forsoningsmøde i tirsdags.

Skovshoved holdt fast i, at holdet ikke ønskede at stille op med andet end et reservehold, såfremt TSS fastholdt protesten.

- Til mødet gjorde vi det klart, at hvis ikke de to klubber kunne blive enige om vilkårene for at afvikle kampen på et sportsligt forsvarligt niveau, måtte vi aflyse, forklarer Bo Jensen.

Resultatet betyder, at der ikke kåres en DM-guldvinder for hold i 2016.

- Det er ærgerligt, at vi har et scenarie, hvor vi ikke kan afvikle arrangementet, som historisk er en rigtig god dag for dansk badminton og alle de folk, som interesserer sig for sporten. Men det bliver der således ikke noget af, siger Bo Jensen.

Se også: Badminton-skandale kræver første offer

TSS henvendte sig allerede, da den sidste semifinale var spillet med adskillige punkter, som man mente skulle adresseres, inden holdet ville stille op i finalen.

Det drejede sig blandt andet om, hvor mange billetter holdene skulle tildeles, og at TSS havde længere til kampen end Skovshoved og derfor ønskede kompensation.

Det var dog vilkår, som har været forhandlet mellem ligaforeningen og Badminton Danmark inden sæsonen og derfor ikke bare lige kunne ændres.

Derfor er Team Skælskør-Slagelses sportschef, Steen S. Pedersen, helt uenig i Badminton Danmarks udlægning af sagen.

I en kommentar under artiklen på badmintonbladet.dk skriver Steen S. Pedersen følgende:

- Nu forsøger Bo Jensen igen at aflede opmærksomheden fra, at det var ham, der sendte den mail, der endeligt fik Skovshoved til at give grønt lys for Christinna Pedersens afrejse til Indien.

Steen S. Pedersen påpeger, at det første møde mellem Team Skælskør-Slagelse og Skovshoved blev afholdt efter semifinalerne, og at alle spørgsmål og krav blev diskuteret og løst på dette møde.

- Begge klubber var naturligvis parat til at spille finalen, og begge klubber svarede bekræftende på dette, da de blev spurgt ved mødets afslutning.

- Det er skuffende og dybt utilfredsstillende, at Badminton Danmarks direktør endnu engang forsøger at skyde skylden på TSS for at fjerne opmærksomheden fra sin egen katastrofale ageren i denne sag, lyder det fra sportschefen.

Se også: Et års arbejde i toilettet: Derfor er badminton-finale aflyst

Se også: Badminton-kaos: DM-finalen er aflyst

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere