Annonce:
Annonce:

Badmintonchef: Det er på tale at aflyse All England

Mens resten af Europa lukker ned for mange sportsgrene, spilles der fortsat badminton med tilskuere i England

Poul-Erik Høyer, præsident i Det Internationale Badmintonforbund (BWF), fortæller, at det er en mulighed, at All England bliver aflyst eller spillet til ende uden tilskuere. Foto: Bazuki Muhammad/Reuters
Poul-Erik Høyer, præsident i Det Internationale Badmintonforbund (BWF), fortæller, at det er en mulighed, at All England bliver aflyst eller spillet til ende uden tilskuere. Foto: Bazuki Muhammad/Reuters
Annonce:
Følg Badminton

Det er ikke sikkert, at All England bliver spillet til ende.

En aflysning er fortsat en mulighed, ligesom det er en mulighed at spille resten af badmintonturneringen uden tilskuere.

Det fortæller Poul-Erik Høyer, der er præsident i Det Internationale Badmintonforbund (BWF) og medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

- Vi følger jo nøje, hvad der sker andre steder. Og en af de foranstaltninger, vi også tænker på, er eventuelt at spille uden tilskuere eller at aflyse.

- Vi er inde over alle tænkte muligheder, der er, siger Poul-Erik Høyer.

Fredag har All England været i fuld gang, og der har været masser af tilskuere på lægterne. Det er til trods for udbruddet af coronavirus, der hærger i hele verden - også i England.

Annonce:

- I dag (fredag, red.) valgte vi at fortsætte, fordi det er det engelske badmintonforbund, der har turneringen, og det er dem, der i første omgang skal tage beslutningerne.

- Det er noget, vi kommer til at vende senere, når vi har et møde igen. Tingene ændrer sig fra time til time, og beslutningerne er også nødt til at ændre sig, varsler Poul-Erik Høyer.

Det er en beslutning, der blandt andet har skabt kritik fra den danske profil Hans-Kristian Vittinghus. Det kan du læse mere om her: Stor turnering fortsætter: Dansk stjerne i oprør

Alt imens badmintonturneringen i Birmingham kører videre, som om næsten intet var hændt, er mange andre sportsbegivenheder aflyst eller udsat i resten af Europa.

- Nu står vi i en situation med en turnering her i England, og vi kan ikke udskyde den nu. Den er i gang. Det er en lose-lose-situation, for ligegyldigt hvad vi beslutter, så vil der være nogen, der vil blive berørt af den.

Annonce:

- Alt kan ske stadigvæk, alt er oppe til revurdering, og sådan vil det være i det næste døgn til halvandet, siger præsidenten.

Ledelsen i BWF og ledelsen hos de engelske arrangører fra Badminton England vil holde et ekstraordinært møde fredag klokken 19 dansk tid.

- Vi skal sørge for, at vi ikke står i en situation, der er til gene, eller går ud over liv og lemmer.

- Der er en øget risiko med turneringer med tilskuere. Vi kan separere spillerne fra tilskuerne. Det kan vi gøre ved at spille uden tilskuere i weekenden.

- Eller vi kan risikere en aflysning. Det er stadigvæk på tale, siger Poul-Erik Høyer.

BWF har også magt til selv at træffe en beslutning, der kan ende med at afslutte All England.

- Det vil i yderste tilfælde være en mulighed, fastslår Poul-Erik Høyer.

Badmintonforbund aflyser turneringer efter All England

Axelsen en sejr fra ny All England-finale

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: