Badmintonlandshold videre til kvartfinale som etter

Både Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus tabte deres kampe, men Danmark vandt samlet over Taiwan

Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus tabte godt nok. Alligevel er Danmark videre ved Thomas Cup i Kina. (Foto: Jens Dresling)
Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus tabte godt nok. Alligevel er Danmark videre ved Thomas Cup i Kina. (Foto: Jens Dresling)

Det danske badmintonlandshold tabte to kampe til Taiwan, men vandt alligevel samlet med 3-2 i kampe i den sidste gruppekamp i Thomas Cup i kinesiske Kunshan.

Dermed er Danmark videre til torsdagens kvartfinale som gruppeetter. Der er lodtrækning til kvartfinalerne onsdag aften.

Viktor Axelsen lagde ud med sikkert at besejre Tien Chen Chou i herresingle med 21-16, 21-13 efter 43 minutters spil.

Lige så længe var herredoublen med Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding om at slå Cheng Mu Lee og Chia Hsin Tsai med cifrene 22-20, 21-9. Og så stod det 2-0 i kampe til Danmark.

Viktor Axelsen er europamester (Foto: Jens Dresling) Badminton Første EM-guld: Axelsen smadrer landsmand

Jan Ø. Jørgensen tabte den næste kamp med 1-2 i sæt til Jen Hao Hsu efter en time og 19 minutters hårdt slid og slæb.

Herredoublen Mathias Boe og Mathias Christiansen stod for den afgørende sejr på 21-17, 19-21, 21-17 over Hung Ling Chen og Chi-Lin Wang.

Dermed var stillingen 3-1 til Danmark, sejren var sikret, og den sidste kamp var ren kosmetik.

Alligevel kæmpede Hans-Kristian Vittinghus for sagen og var ude i tre hårde sæt, inden han tabte den femte og sidste betydningsløse kamp.

Danmark kan blandt andet møde Sydkorea eller Taiwan som en af toerne fra de i alt fire grupper. De øvrige to mulige modstandere er ikke på plads endnu.

Viktor Axelsen og resten af de danske badmintonherrer gjorde rent bord mod Sydafrika ved hold-VM. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen) Badminton Danske badmintonherrer åbner hold-VM med storsejr

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding vandt europamesterskabet i herredouble. (Foto: Ria-News) Badminton Dansk EM-succes skærper spillere i kampen mod Asien

0 kommentarer
Vis kommentarer