Annonce:
Annonce:

Baldret Mathias Boe: Vi skal ikke dømme 'Nuller' ude

Carsten Mogensen fortsætter fremgangen efter sin hjerneblødning i sidste uge, og humoren er intakt på et hospital i Kazan, fortæller makkeren

Carsten Mogensen og Mathias Boe har vundet adskillige Super Serie-turneringer og tilmed stået i både en VM- og en OL-finale. (Foto: Peter Hove Olesen)
Carsten Mogensen og Mathias Boe har vundet adskillige Super Serie-turneringer og tilmed stået i både en VM- og en OL-finale. (Foto: Peter Hove Olesen)
Annonce:
Følg Badminton

Badmintonstjernen Carsten Mogensen er fortsat indlagt i Rusland efter at være blevet opereret fredag for den hjerneblødning, der pludselig ramte ham under EM for hold.

Indtil tirsdag var det med sin faste støtte, makker gennem 11 år og gode ven Mathias Boe ved sin side.

Men nu er Boe kommet hjem til Danmark.

Og det er han glad for, fortæller han til Ekstra Bladet efter en hård uge i Kazan.

- Det handler for mig om at holde mig kørende. Jeg er dybt afhængig af 'Nuller', og der er ikke noget, jeg ønsker mere, end at han kommer tilbage. Så nytter det ikke noget, hvis han kommer hjem og kan spille, og jeg så får en depression. Det gavner ingen af os. Desuden ved jeg, at han er i gode hænder på både lægerne og familien.

Annonce:

- Herhjemme kan jeg få tankerne over på andre ting og få trænet. Så kommer man lidt væk fra det og får slappet mere af. Det er vigtigt for mig. Jeg kunne derovre mærke, at der ikke var mere at give for mig. Jeg var helt baldret, og så er man ikke til den store hjælp. Så er det bedre at lade andre tage over, siger Mathias Boe.

I chok i fem-syv sekunder
Han var til stede på hotelværelset, da Carsten Mogensen kom ind og sagde, at han ikke havde det godt torsdag i sidste uge.

- Først troede jeg, han lavede en joke. Men så så jeg, at den ene del af hans ansigt hang, og så vidste jeg, at der var noget galt, fortæller Boe, der efter eget udsagn 'var i chok i fem-syv sekunder', mens Mogensen lagde sig på sengen og var dårlig. Derefter fik han ringet til holdets fysioterapeut, inden han spurtede ned i receptionen og fik ringet efter en ambulance.

Siden var han hos makkeren hver dag på hospitalet - fra lørdag sammen med kæresten Mie Skov og to af Carsten Mogensens søskende, der omgående tog af sted, da de blev informeret om hjerneblødningen.

Den seneste melding fra Kazan er positiv. 'Nuller' tager små skridt i den rigtige retning hver dag, fortæller Mathias Boe.

Annonce:

- Tirsdag var en god dag for ham, da han var på sin første gangtur på 25 meter og sad lidt oppe. Det var positivt i forhold til dagen før, hvor han ikke var meget værd sidst på dagen.

- Lægerne siger, han sover lidt mere, end hvad godt er, men det er ikke alarmerende. Det går fremad, men det er meget små skridt, siger Boe.

Om de igen bliver et makkerpar på badmintonbanen er selvsagt svært at svare på så kort tid efter hjerneblødningen.

Annonce:

Gade pisseirriterende
- Jeg er 35 og har været priviligeret at opleve mange ting og vinde mange ting, så over all er det en godkendt karriere, synes jeg. Alt hvad jeg kan få fremadrettet er bonus. Jeg tænker et kort øjeblik, om det var vores sidste kamp, den vi spillede i Rusland forleden. Det håber jeg ikke. Skulle det være det, er jeg rimelig ydmyg omkring det. Vi har fået meget ud af det - mere end vi turde drømme om. Det giver ro i maven. Men altså…lad os nu lade være med at dømme den ude, før vi ved mere. Der er mange kloge mennesker, der siger meget. Den eneste der ved det, er 'Nuller'. Den mentale tro kan flytte bjerge. Hans indstilling er, at han vil gøre alt for at komme tilbage, siger Boe.

- Badminton betyder meget for ham. Han er ikke en type, der giver meget udtryk for det. Men når man kender ham, ved man, at det betyder meget for ham at komme tilbage, siger han.

At der er håb for Carsten Mogensen, giver Mathias Boe flere gode eksempler på.

- Da Peter Gade søndag spurgte, om han måtte komme på besøg, sagde han (Mogensen, red.) bare: Han er pisseirriterende. Der var ikke smil på læben. Men når man kender 'Nuller', så ved man, at han ikke synes, Gade er irriterende. Han fortalte da også Gade, da han kom, at han synes, han er pisseirriterende, fortæller Boe og smiler med henvisning til den tidligere badmintonstjerne, der i årevis var Carsten Mogensens værelseskammerat, når de danske spillere var i udlandet for at spille.

Gade var også i Kazan til EM som landstræner for Frankrig.

Annonce:

- Så ved man, at han er derinde, når der er overskud til en joke. Det samme gjorde sig gældende, da mit fly blev aflyst i går (tirsdag, red.). Det fortalte Mie til ham, hvorefter han svarede: - Pis...så kommer han vel igen...

- Det er hans måde at være på. De jokes, han plejer at fyre af, kommer også nu. Samtidig kan han også være alvorlig. Overfor fysioterapeuten Malene sagde han i dag, at han lover at kæmpe alt, hvad han kan. At det selvfølgelig er hårdt for ham, og at han er meget træt, fortæller Mathias Boe.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: