Bizarre regler: Skadet Viktor tvinges til Østen

Reglerne er soleklare: Selvom stjernerne er skadede, skal de stille op – det koster nu Viktor Axelsen tusindvis af kroner

Viktor Axelsen er skadet og når ikke flere World Tour-turneringer i år. Alligevel skal han et smut til Kina og Hongkong de næste dage. Foto: Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen er skadet og når ikke flere World Tour-turneringer i år. Alligevel skal han et smut til Kina og Hongkong de næste dage. Foto: Ritzau Scanpix

Han er skadet og kommer ikke i kamp ved denne uges China Open i Fuzhou eller næste uges Hongkong Open.

Alligevel må Viktor Axelsen troligt sætte sig på en flyver og tage turen østover, selvom han snildt kunne blive hjemme og pleje sin overbelastningsskade.

Årsagen er, at BWF har klare regler. Er man top 15-spiller i singlerækkerne eller top 10 i double, så er man forpligtet – medmindre man har en lægeerklæring – til at troppe op til de såkaldte World Tour-turneringer.

To dage med forpligtelser overfor medierne. Og det er for egen regning.

Sidstnævnte ærgrer Viktor Axelsens far og manager, Henrik Axelsen.

- Hvis der var en smule fornuft til stede, så sagde man: Kære Viktor, du kan flyve derud. Vi køber billet og hotel, og så kommer du bare, og så flyver vi dig hjem igen.

- Men nej, det er på egen regning. Det er fuldstændig hul i hovedet. Jeg kunne forstå, hvis det var paddletennis, som skulle profileres. Men det er verdens næststørste sportsgren med et verdensforbund med en enorm egenkapital, siger Henrik Axelsen.

Som beskrevet i bogen ’Viktor Axelsen – den danske drage’, kostede det tidligere på året stjernen dyrt at blive væk fra All England, selvom han også der var for skadet til at spille.

All England kostede dyrt
Axelsen sendte 23. februar afbud og annullerede sine flybilletter til England – flere uger før turneringsstart.

Først 12. marts gav det internationale forbund lyd fra sig. Altså mere end to uger senere. Det var dagen før All Englands begyndelse. Da skrev eventchef i BWF til ham og Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

- Darren Parks skrev, at jeg skul­le finde en dag at tage til Birmingham i løbet af ugen for at overholde mine medieforpligtelser. Der findes godt nok en regel i BWF om, at top 15-­spillere skal komme til mediedag ved store turneringer, selv om de er skadet, men det er langtfra altid, at den regel er blevet overholdt. Da Jens Meibom videresendte mailen til mig, blev jeg virkelig provokeret og rasende på BWF. Det kom samtidig med deres nye serveregel, så organisationen havde ikke ligefrem den største stjerne hos mig i forvejen, skriver Axelsen i bogen.

- Det lød så let, at jeg bare lige skulle flyve over og udføre en ukon­kret medieforpligtelse, men jeg havde jo for længst annulleret mine flybilletter og min hotelbooking. Hvorfor havde de ikke sagt det til mig, da jeg meldte afbud? Det pissede mig også af, at de ikke engang havde en plan – det virkede bare, som om de ville tvinge mig til Birmingham uden et specifikt formål.

- De ville have mig til at smide alt og rejse til England, dagen inden turneringen begyndte, og hvis jeg ikke gjorde det, ville jeg blive sanktioneret og skulle betale 5.000 dollars i bøde for at udeblive fra en stor turnering.

Viktor Axelsen er i fremgang i forhold til sin skade, men han når ikke sæsonfinalerne i Guangzhou i december. Til gengæld er han tilmeldt den lukrative invitationsturnering Premier Badminton League i Indien i januar.

Danske stjerner i kæmpe nedtur: Vi ligner fucking amatører!

Trods bedring: Axelsen bekræfter afbud til turneringer

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.