Boe og Mogensen fuldender suveræn dansk VM-dag

Lutter danske sejre blev det til onsdag for de danske badmintonspillere ved VM i Jakarta.

Mange danske spillere er klar til 1/8-finalerne ved VM i Jakarta. Senest også herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen. (Foto: AP/Rui Vieira)
Mange danske spillere er klar til 1/8-finalerne ved VM i Jakarta. Senest også herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen. (Foto: AP/Rui Vieira)

Det blev en perfekt dag for Danmark ved badminton-VM onsdag. Samtlige danske spillere vandt nemlig deres kampe ved slutrunden i indonesiske Jakarta.

Herredoublen Carsten Mogensen og Mathias Boe, der er seedet som nummer to i turneringen, fuldendte sejrsstimen som de sidste deltagere onsdag.

Boe og Mogensen, som var oversiddere i første runde, vandt 21-15, 21-23, 21-8 over Taiwan-duoen Chen Hung Ling og Wang Chi-Lin, der er nummer 24 i verden. Dermed er danskerne klar til 1/8-finalerne.

Se også: Jan Ø. Jørgensen fortsætter dansk VM-dominans

I første sæt var der jævnbyrdighed frem til stillingen 4-4, men herefter trak Boe og Mogensen fra og vandt sættet i sikker stil.

Problemerne blev noget større for danskerne i andet sæt, hvor taiwanerne fulgte med frem til 9-9. Herefter lignede det en gentagelse af første sæt, da det blev til en dansk 17-14-føring.

Men de useedede taiwanere reducerede til 17-18, og nervøsiteten sneg sig ind på især Mathias Boe, som oversatsede i flere situationer.

Mogensen og Boe klaskede hænder i to omgange, inden de køligt bragte sig foran 20-17 og dermed fik tre matchbolde. Men alle tre blev misbrugt.

Se også: Dansk herresingle slår ond ånd - klar til verdensstjerne

Danskerne kom dog også foran 21-20, men endnu en gang missede danskerne en matchbold, inden sættet overraskende blev tabt 21-23.

I tredje sæt var der dog ikke tvivl om resultatet, da først danskerne kom foran 11-6 og siden 17-7.

I 1/8-finalen møder danskerne den japanske duo Hirokatsu Hashimoto og Noriyasu Hirata, der er 16.-seedede i turneringen. Kampen forventes at blive spillet fredag klokken 13 dansk tid.

0 kommentarer
Vis kommentarer