Boe og Mogensen tabte tæt duel

Tre en halv måned efter sin hjerneblødning viste Carsten Mogensen dog, at han er på vej tilbage mod topformen

Carsten Mogensen mangler stadig lidt men imponere alligevel i de to kampe i Indonesia Open (Foto: AP)
Carsten Mogensen mangler stadig lidt men imponere alligevel i de to kampe i Indonesia Open (Foto: AP)

Ganske vist blev det til et nederlag på 18-21, 25-27 i ottendedelsfinalen ved Indonesia Open til japanerne Kamura og Sonara, men de to kampe var alligevel en samlet sejr for makkerparret Mathias Boe og Carsten Mogensen.

Carsten Mogensen har nemlig været væk fra rampelyset siden februar, hvor han under EM i Rusland fik konstateret en såkaldt aneurisme i hjernen og måtte opereres, og i første runde viste han stor styrke i duellen mod et stærkt, kinesisk par.

Carsten Mogensen, forrest, bestod testen med bravour i Indonesia Open (Foto: Jens Dresling) Badminton Lettet Mathias Boe: En ilddåb for Carsten og mig

Selv om der stadig mangler en anelse skarphed og udstråling hos Mogensen, er det næsten uforståeligt at se ham så langt i rejsen tilbage mod maksimal ydeevnej. Den kan han utvivlsomt fuldende inden OL i Rio i august, hvis han og makkeren som forventet bliver den danske double-konstellation.

Første sæt blev tæt mod de hurtigt og fladt spillende japanere, som ved stillingen 17-16 forsømte at vise fairplay, ligesom dommeren sov under en ulovlig japansk berøring af bolden. Paradoksalt nok lukkede de hurtigt derefter sættet i den vindfyldte hal, hvor flere tilskuere var på danskernes side.

Carsten Mogensen er vendt stærkt tilbage efter sin hjerneblødning i februar (Foto: Polfoto) Badminton Tre måneder efter hjerneblødning: Boe og Mogensen sejrer

Fra starten af andet sæt havde danskerne held til at trække tempoet en lille smule ud af kampen og få lidt mere spil i gang. Men føringen blev indhentet midtvejs, og afslutningen blev tæt og særdeles nervepirrende.

Danskerne havde første sætbold ved 20-19, men her havde japanerne heldet med en netruller, og den næste blev afværget efter en flot højtempo-duel.

I stedet fik modstanderne matchbold ved 23-22, men den neutraliserede Boe ved nettet. Så havde danskerne sætbold igen, afløst af en japansk matchbold, som blev tabt med en fejlserv.

Til sidst trak japanerne dog fra og gik i kvartfinalen.

Det danske makkerpar spiller efter planen US Open, før træningslejren op mod OL.

 

1 kommentar
Vis kommentarer