Boe og Mogensen tabte til overmagten

Verdens bedste herredouble viste igen-igen klassen, da Mathias Boe og Carsten Mogensen blev besejret i All England-finalen

Mathias Boe og Carsten Mogensen spillede deres fjerde All England-finale. Tidligere har de vundet turneringen to gange. Foto: AP
Mathias Boe og Carsten Mogensen spillede deres fjerde All England-finale. Tidligere har de vundet turneringen to gange. Foto: AP

Det er sagt før, at det ingen skam er at tabe, når man møder en bedre modstander.

Skulle den danske badminton-herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen mobilisere overskud efter søndagens tabte All England-finale, så kan de måske finde trøst i dette.

For selvom de dobbelte All England-mestre spillede en virkelig god kamp i Arena Birmingham, så var den indonesiske modstand en tand skarpere og hurtigere, da det gjaldt.

Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo, verdens bedste herredouble de seneste par sæsoner (og nok en stribe sæsoner ud i fremtiden også) vandt affæren 21-18, 21-17.

Danskerne fik en forfærdelig start og var bagud 5-1, inden de havde set sig om. Blandt andet en sekvens, hvor Sukamuljo viste sin ekstremt høje klasse med en stribe stejle smash på Boe og afslutningsvis et noget blødere og længere smash, der fuldstændig tog fusen på danskeren.

De kom på 10-4, inden danskeren fik rettet lidt op og gik til pause bagud 11-6.

Fortrinlige Sukamuljo
Men Boe og Mogensen er garvede. De lader sig ikke slå ud af lidt modgang, og lidt senere i sættet var der udlignet til 15-15 efter fire danske point i træk.

Gideon og Sukalmuljo gik på 18-16 og siden 19-17 efter en formidabel duel, hvor danskerne flere gange var begravet, men hvor de igen og igen kom tilbage. Til sidst var det dog igen Sukamuljo, der med et fortrinligt smash sikrede det indonesiske point.

Herefter blev sættet desværre afgjort på først en servefejl og siden en returneringsfejl af Carsten Mogensen.

2. sæt var mere lige i begyndelsen. Danskerne var tilmed foran 6-4. Det var dog indoneserne der gik til pause foran 11-9.

Danskerne udlignede til 14-14 og 16-16, men de kunne til syvende og sidst ikke holde trit, og indoneserne tilspillede sig tre matchbolde.

Ganske symptomatisk for kampen fik Kevin Sukamuljo chancen for at afgøre det ved nettet og hamrede et baghåndssmash i gulvet, hvorefter de faldt om på gulvet i total triumf.

Det er indonesernes anden sejr i træk i Birmingham - og sjette turneringessejr i træk i øvrigt...

90'ernes stjerner: Her er OL-heltene i dag