Annonce:
Annonce:

Damedouble afslørede deres hemmelighed: 'Jeg får kuldegysninger'

Reaktionerne er væltet ind, efter Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen har offentliggjort, at de faktisk har været i et forhold gennem de sidste otte år. Nu fortæller de for første gang, hvordan den hektiske tid efter har været

Efter en hård fight spillede damedoublen sig videre til kvartfinalerne ved Denmark Open. Ekstra bladet mødte dem efterfølgende til en snak om den 'store' afsløring. Foto: Stine Tidsvilde
Efter en hård fight spillede damedoublen sig videre til kvartfinalerne ved Denmark Open. Ekstra bladet mødte dem efterfølgende til en snak om den 'store' afsløring. Foto: Stine Tidsvilde
Annonce:
Følg Badminton

Det var kæreste-parret mod søskende-parret, da Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen torsdag slog søstrene Gabriela og Stefani Stoeva fra Bulgarien.

Det blev en sand gyser, der gik i tre sæt, efter danskere havde afværget tre matchbolde og en skade i kampens afgørende fase. Dermed spillede parret sig videre til kvartfinalerne ved Denmark Open.

Og det er netop 'kæreste-parret' Rytter Juhl/Pedersen, der har været i fokus frem mod Danmarks største badminton-turnering, efter de sammen har afsløret otte års hemmeligholdt forhold udenfor banen. Afsløringen kommer i bogen 'Det unikke makkerskab', der har været et år undervejs og kom på gaden for godt en uge siden.

Annonce:

Ekstra Bladet tog efter torsdagens dramatiske sejr en snak med de to badminton-stjerner om den overvældende opmærksomhed, de har fået siden den store afsløring - mest på godt, men også lidt på ondt.

- Jeg får faktisk helt kuldegysninger over det, fortæller Christinna Pedersen med et bredt smil, da interviewet kommer i gang i den store Idrætshal i Odense, hvor Denmark Open bliver afholdt.

 - Det har været en meget speciel uge, og det er meget positivt for os. Det har været fedt at fortælle jer allesammen om det. Og det, som betyder sindssygt meget for os, og som vi stadig smiler over, er alle dem, der har haft lyst til at sætte sig ned, som vi overhovedet ikke kender, der skriver, at vi stadig er skide gode badmintonspillere og fantastiske forbilleder.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl bruger stort set alt tid på og uden for banen sammen. Her går de en tur hånd i hånd. Foto: René Schütze
Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl bruger stort set alt tid på og uden for banen sammen. Her går de en tur hånd i hånd. Foto: René Schütze

Ingen voldsomme reaktoner
Parret har været i tvivl om, det nu var den rigtige vej at gå, og hvilke konsekvenser 'at springe ud' kunne få, men Kamilla Rytter Juhl fortæller, at de negative reaktioner faktisk ikke har været så slemme, som de først frygtede.

Annonce:

- Der har selvfølgelig også været negative reaktioner, men det havde også været utopi at tro andet. Ni ud af ti reaktioner har været positive, og de negative, der har været, betyder ikke ret meget for os. Vi har læst dem, og der er nok nogle, som vi ærger os over, men de positive fylder simpelt hen mest.

Som store stjerner på den internationale badminton-scene rejser damedoublen rundt til lande, der ikke er kendt for det danske frisind, når det kommer til seksualitet. De har tidligere fortalt, at de godt kunne frygte dødstrusler fra omverdenen, men dem har der ikke været nogle af.

- Når vi har været bange for dødstrusler, så har det været i vores hoveder, at vi ville forberede os på det værste scenarie. Nogle gange kan det nemlig være en god ide, og det var det for os i forhold til at tænke over, hvad nu hvis det sker, så må vi tage vores forholdsregler, og det er faktisk derfor, vi har sagt som vi har, men der har ikke været skyggen af noget så voldsomt.

Annonce:

Vi er stadig de samme
De to badminton-darlings lever til dagligt en rolig tilværelse sammen i Valby, og for dem har det været vigtigt at vise omverdenen, at de stadig er helt de samme mennesker, som de altid har været.

- Der er folk fra ind- og udland, som ikke kan følge os, og det er helt okay. Vi er stadig dem, vi er. Det er stadig Kamilla og Christinna eller damedoublen, som spiller og agerer på samme måde, som vi har gjort de sidste otte år, fortæller Christinna Pedersen, før hun vender tilbage til den positive opmærksomhed, som parret har fået.

- Det bedste har klart været den helt vildt søde feed-back, vi føler, vi har fået fra hele Danmark. Det betyder uendeligt meget for os.

Det er den nye i parrets nyligt offentliggjorte bog, at damedoublen står frem med deres forhold gennem syv år. Foto: René Schütze
Det er den nye i parrets nyligt offentliggjorte bog, at damedoublen står frem med deres forhold gennem syv år. Foto: René Schütze

Derfor kommer bogen til Denmark Open
'Det unikke makkerskab' som bogen om det danske stjernepar hedder, kom på gaden lige umiddelbart før Denmark Open begyndte midt i efterårsferien. Derfor kunne man godt i sit stile sind undre sig over, at de ikke ventede med at publicere den til efter turneringen, så der kunne fokuseres på det sportslige, men det har været et klokkeklart valg, fortæller de enstemmigt.

Annonce:

- Vi synes, at det her var en god anledning her på hjemmebane til at invitere jer allesammen, som har lyst til at lære os endnu bedre at kende ved at læse vores bog, indenfor. Denmark Open var det perfekte tidspunkt for os til at få den ud, så det var et helt bevidst valg.

Til Denmark Open var damedoublen milimeter fra at ryge ud til de bulgarske modstandere i anden runde, men netop det faktum, at de bruger så meget tid sammen både på og uden for banen, hjælper dem til at blive bedre badmintonspillere, når det virkelig gælder.

- For os er det hundrede procent en fordel. Vi ved, hvor vi har hinanden, og i en kamp som i dag, hvor vi er presset til det yderste ved vi, at vi står sammen.

I kvartfinalen skal den danske duo op mod japanerne Naoko Fukuman og Kurumi Yonao, som de møder fredag.  Kamilla Rytter Juhl har dog pådraget sig en skade i knæet, som først skal undersøges, før de to er helt klar til dysten.

Dansk topdouble overlever matchbolde og skade i drama

Læs mere om de to badmintonstjerners beslutning om at stå frem som kærester her:

Lesbisk sportspar står frem mens hadsk kampagne kører

Annonce:

Badminton-boss om damedoubles forhold: Ingen grund til panik

Derfor tav danske badminton-kærester: Risikerer dødstrusler

OL-stjerner bryder tavsheden: Vi er kærester

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen

Kamilla Rytter Juhl (33 år) født i Skagen
Christinna Pedersen (31 år) født i Aalborg

VM-sølv i 2015
OL-sølv i 2016
15 Super Series-finaler siden begyndelsen af 2012 – fem sejre.
Højeste placering på verdensranglisten: 2
Har været i top6 på verdensranglisten siden sommeren 2012.

Kamilla har deltaget i tre OL i dame- og mixeddouble.
Christinna har deltaget i to OL i dame- og mixeddouble (med Joachim Fischer Nielsen) – og vandt bronze i mixeddouble i 2012. Hun er dermed eneste danske spiller i historien med to OL-medaljer.
Kamilla Rytter Juhl blev verdensmester i mixeddouble med Thomas Laybourn i 2009.
De har vundet guld ved alle fire EM-turneringer, de har deltaget i (2012, 2014, 2016 og 2017).

Her er favoritterne til Denmark Open

Seeding i herrernes single:

1: Son Wan Ho, KOR

2: Viktor Axelsen, DEN

3: Lin Dan, CHN

Seeding i kvindernes single:

1: Tai Tzu Ying, TAI

2: P. V. Sindu, IND

3: Sung Ji Hyun, KOR

Seeding i herrernes double:

1: Mathias Boe/Carsten Mogensen, DEN

2: Kevin Sukamuljo/Marcus Gideon, INA

3: Li Junhui/Liu Yuchen, CHN

6: Mads Conrad-Petersen/Mads Pieler Kolding, DEN

Seeding i kvindernes double:

1: Ayaka Takahashi/Misaki Matsutomo, JPN

2: Chen Qingchen/Jia Yifan, CHN

3: Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl, DEN

Seeding i mix-double:

1: Zheng Siwei/Chen Qingchen, CHN

2: Lu Kai/Huang Yaqiong, CHN

3: Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir, INA

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: