Danmark skovler guld ind ved European Games

Mixeddoublen Sara Thygesen og Niclas Nøhr sikrede søndag Danmark den tredje guldmedalje ved European Games

Danmark har vundet søndagens anden guldmedalje ved European Games og den tredje i alt (Foto: Jens Dresling)
Danmark har vundet søndagens anden guldmedalje ved European Games og den tredje i alt (Foto: Jens Dresling)

Det blev søndag til endnu en dansk guldmedalje ved European Games i Baku, da den danske mixeddouble Sara Thygesen og Niclas Nøhr nåede helt til tops.

Dermed er Danmark oppe på 11 medaljer i alt og heraf er tre af dem guldmedaljer. Alle tre hentet af danske badmintonspillere.

Sara Thygesen og Niclas Nøhr besejrede i finalen den fjerdeseedede franske duo Audrey Fontaine og Gaetan Mittelheisser i to sæt - med cifrene 21-16, 21-16.

Danskerne, som vandt Irish Open sidste år, var generelt en klasse bedre i hele kampen, som varede 36 minutter.

- Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Det er en fed følelse at vinde så stor en turnering.

- Jeg havde egentlig forventet en tættere kamp måske i tre sæt, men det er vores fortjeneste, at der aldrig rigtig kom spænding om resultatet, siger Sara Thygesen.

Line Kjærsfeldt har vundet Danmarks anden guldmedalje ved European Games (Foto: Polfoto) Badminton Fordobler dansk guld: Jeg skriver mig ind i historien

I første sæt fulgte den franske duo nogenlunde med, men danskerne virkede til at have kontrol over begivenhederne.

Klasseforskellen blev endnu større i andet sæt, hvor Audrey Fontaine og Gaetan Mittelheisser havde svært ved at følge med.

Der var tilmed plads til, at Niclas Nøhr midt i en duel skiftede ketsjer, uden at det gav bagslag, da det endte med dansk point efter en fransk fejl.

Tredjeseedede Sara Thygesen og Niclas Nøhr bragte sig foran 17-11, og selv om den franske duo reducerede til 13-17 og lidt senere 16-19.

Men danskerne holdt hovederne kolde og strammede grebet om kampen, da det hele skulle afgøres.

En fransk smash i nettet gav fire danske matchbolde, og den første blev udnyttet til endnu en stor triumf ved European Games.

- Jeg har det så fantastisk. Det er en helt ubeskrivelig følelse efter at have vundet den største sejr i vores karriere.

- I finalen fuldendte vi en god turnering fra vores side, og da jeg hang i luften på det sidste smash, tænkte jeg, at nu skal den bare ned. Og det kom den, siger Niclas Nøhr.

Mathias Boe og Carsten Mogensen har vundet guld ved European Games, ligesom de vandt All England i marts (Foto: AP) Badminton Historisk triumf: Så kom Danmarks første guld

1 kommentar
Vis kommentarer