Annonce:
Annonce:

Danmark slår Tyskland og booker kvartfinale ved Thomas Cup

Danmark måtte slide for en 3-2-sejr over Tyskland, der sikrer en plads i kvartfinalerne ved Thomas Cup

Kim Astrup og Anders Skaarup tabte deres kamp, men Danmark slog Tyskland med 3-2 ved Thomas Cup. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kim Astrup og Anders Skaarup tabte deres kamp, men Danmark slog Tyskland med 3-2 ved Thomas Cup. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Badminton

Der skulle fem kampe og en smule hiv og sving til, men Danmark trak sig mandag sejrrigt ud af sin anden holdkamp ved Thomas Cup i Aarhus.

Hans-Kristian Vittinghus vandt sikkert den afgørende dyst mod Tysklands Matthias Kicklitz, og han sikrede dermed Danmark en 3-2-sejr og en plads i kvartfinalerne.

Danmark har nu vundet to holdkampe ved Thomas Cup, som er VM for hold.

Onsdag kan Danmark få fuld plade i gruppespillet, når det gælder Sydkorea i en kamp om førstepladsen og dermed en kvartfinale mod en toer fra en af de andre puljer. Sydkorea slog mandag Frankrig.

Danskerne var undervejs i mandagens opgør bagud med 1-2 i kampe, men fine præstationer i de sidste to kampe sørgede for sejren.

I den afgørende single sikrede Hans-Kristian Vittinghus sejren uden slinger i valsen. 21-15, 21-8 vandt den rutinerede dansker over Kicklitz.

Annonce:

Viktor Axelsen var i dysten første kamp oppe imod 22-årige Samuel Hsiao, som er nummer 219 i verden. Den danske stjerne er nummer to i verden, og forskellen var tydelig.

I et højt tempo indledte Viktor Axelsen en regulær nedsabling af den unge tysker, og efter bare 32 minutter var kampen slut. Axelsen vandt 21-9, 21-8.

Derefter skulle Kim Astrup og Anders Skaarup på banen mod det stærke par Mark Lamsfuss og Marvin Seidel - og det blev en opslidende omgang.

Tyskerne trak det længste strå i et utrolig tæt første sæt, inden danskerne med en føring på 14-5 i andet sæt så ud til at komme på omgangshøjde. Det hele blev dog smidt over bord, og tyskerne vandt 22-20, 26-24.

Også Rasmus Gemke havde store problemer med sin modstander, Fabian Roth. Han virkede nervøs og manglede beslutsomhed i afgørende momenter.

Tyskeren vandt opgøret i to sæt - 21-19, 26-24 - efter en udmarvende afslutning på andet sæt, hvor begge spillere kæmpede for at slå sidste søm i kisten.

Annonce:

Aftenens anden double var anderledes godt kørende. Mathias Christensen havde erstattet Mads Pieler Kolding som Frederik Søgaards makker. Makkerparret gik energisk og effektivt til værks og vandt 21-12, 21-11.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: