Dansk badmintontalent tæt på overraskelse mod VM-favorit

Anders Antonsen havde japanske Kento Momota i knæ, men det endte alligevel med et klart dansk nederlag

Danske Anders Antonsen havde japanske Kento Momota i knæ i første sæt, men endte alligevel med at tabe stort til japaneren. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Danske Anders Antonsen havde japanske Kento Momota i knæ i første sæt, men endte alligevel med at tabe stort til japaneren. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Badmintonspilleren Anders Antonsen forpassede torsdag chancen for at levere en overraskelse af de større ved VM i Kina.

Den 21-årige dansker rystede den japanske stjerne Kento Momota i tredje runde, men efter en fremragende dansk start dalede niveauet hos Antonsen.

Med et nederlag på 21-13, 17-21 og 8-21 er Antonsen ude af VM før kvartfinalerne.

Første sæt startede forrygende for den unge dansker, der spillede på et langt højere niveau, end han hidtil har vist i hele 2018.

Antonsen fangede ofte den sjetteseedede japaner med sine velplacerede stik-smash, og så var danmarksmesteren også dygtig til at veksle tempoet. Især danskerens mange bløde slag voldte Momota store problemer.

Første sæt blev indledt med en dansk 6-0-føring, før Momota kom på tavlen, og den rystede japaner kom sig aldrig i første sæt.

Foto: AA/ABACA, All Over Press
Foto: AA/ABACA, All Over Press
 

I indledningen på andet sæt så det ud til, at Momota havde fundet opskriften mod Antonsen. Japaneren kom foran 4-1, men danskeren kæmpede sig tilbage og pressede igen Momota til at lave simple fejl.

Antonsen var flere gange foran, men hen imod slutningen fik japaneren minimeret antallet af fejl og slået et hul til 17-12. Herefter kørte han nogenlunde sikkert andet sæt hjem, selv om Antonsen reducerede til 17-18.

Anders Antonsen fik en lovende start på tredje og afgørende sæt, inden niveauet for alvor dalede hos danskeren. En 3-0-føring blev hurtigt sat over styr, og Momota vandt nemt de næste mange dueller og til sidst kampen.

I kvartfinalen skal Kento Momota muligvis op mod en anden dansker i form af Hans-Kristian Vittinghus, der senere torsdag møder inderen Sai Praneeth i tredje runde.

Den forsvarende verdensmester, Viktor Axelsen, er modsat Anders Antonsen videre til kvartfinalerne ved VM i Kina. Axelsen står i sin næste kamp over for den kinesiske stjerne Chen Long.

Perfekt timing: Dansk stjerne står pludselig med trumf på hånden

Stjerne-flugt fra storklub: Nu smider de milliard-krav på bordet

Europas mest scorende forsvarsspiller: Men her er farmands smukkeste mål

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale