Dansk duo før VM-finale i badminton: Vi er underdogs

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl spiller søndag VM-finale i damedouble mod et kinesisk par

Kamilla Rytter Juhl og Christina Pedersen er ikke meget for at tage favoritværdigheden på sig inden VM-finalen i badminton søndag formiddag. (Foto: AP/Tatan Syuflana)
Kamilla Rytter Juhl og Christina Pedersen er ikke meget for at tage favoritværdigheden på sig inden VM-finalen i badminton søndag formiddag. (Foto: AP/Tatan Syuflana)

Søndag spiller den danske damedouble med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl VM-finale i badminton i indonesiske Jakarta. Efter en flot sejr i to sæt over et japansk par i semifinalen venter kineserne Tian Qing og Zhao Yunlei.

Kineserne er seedet som nummer fem ved VM, danskerne som nummer fire. Men de tal snyder, mener Christinna Pedersen, der peger på, at kineserne kun er længere nede på verdensranglisten, fordi de ikke har spillet så meget sammen det seneste år.

Se også: Dansk VM-nedtur: Jan Ø. fik malaysiske monsterklø

- Kineserne har mikset det meget op for at finde ud af, hvilke damedoubler de skal satse på til OL. Nu har de sat Zhao Yunlei og Tian Quing sammen igen, og de er jo forsvarende olympiske mestre fra London og tidligere verdensmestre. Det er virkelig et klassepar, siger hun til DR.

Hun ser kineserne som favoritter og kalder "højeste niveau" nødvendigt, hvis danskerne skal have en chance for at vinde guld.

- Vi skal spille lige så hurtigt, som vi har gjort de seneste tre dage ved VM. Vi har bevæget os godt, og så har vores defensiv stået rigtigt godt. Vi skal være klar til et højt tempo. De vil komme med 120 i timen, og de vil bare angribe og spille fladt, siger hun.

Se også: Danske damedouble tæver japanere og er i VM-finalen

Den danske duo har aldrig tidligere stået i en VM-finale, men i år har duoen været suveræn og vundet klare sejre hele vejen. Ikke et eneste sæt har parret tabt på vej til finalen.

- Vi glæder os til at spille en kamp, hvor vi er underdogs og bare kan give den fuld pedal. Vi skal se, om vi kan slippe vores hæmninger og få sommerfuglene til at flyve ud af maven hurtigst muligt, siger Christinna Pedersen.

De to par har mødt hinanden ti gange tidligere med seks kinesiske og fire danske sejre til følge.

Kampen er den fjerde på finaleprogrammet, der begyndte klokken 08.00 dansk tid.

0 kommentarer
Vis kommentarer