Dansk EM-succes skærper spillere i kampen mod Asien

Danmarks mange medaljer ved EM i badminton skal øge fokus på at forblive i verdenstoppen, mener sportschef

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding vandt europamesterskabet i herredouble. (Foto: Ria-News)
Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding vandt europamesterskabet i herredouble. (Foto: Ria-News)

Den danske succes ved EM i badminton i Frankrig skal skærpe de danske spillere yderligere til at være med i verdenstoppen.

Sådan lyder evalueringen fra Badminton Danmarks sportschef, Finn Trærup-Hansen, der håber, at succesen smitter af på træningsindsatsen.

- Vi håber, at spillerne tager den entusiasme med hjem til træningen, så de alle kan løfte deres niveau yderligere til kampen mod især de asiatiske spillere.

- Vi værner meget om vores træningsmiljø, og vi tror på, at det spiller en stor rolle for vores flotte resultater. De bedste spillere træner sammen hver dag, og her udfordrer og hjælper de hinanden, for de ved, at de skal bruge hinanden for at blive bedre, siger Finn Trærup-Hansen i en pressemeddelelse.

Danmark hentede ved det netop overståede EM for individuelle spillere hele 22 medaljepoint, som blev sikret med fire guld-, tre sølv- og fire bronzemedaljer.

Tæt på rekorden
Målsætningen var før EM at hente 15 medaljepoint. Det er tredje gang, Danmark henter 22 medaljepoint ved EM. Det skete også i 1996 og 1998.

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding vandt også EM-guld (Foto: Jakob Jørgensen) Badminton Stor dansk succes: Fire gange EM-guld

Den danske rekord for medaljepoint til et EM for individuelle lyder på 23. Den blev sat i 1992, da Danmark hentede fire guld-, fem sølv- og én bronzemedalje.

- Det er et rigtig godt og flot resultat for dansk badminton. Ikke nok med at vi overgår vores målsætning, men jeg synes også, at måden, vi gjorde det på, var rigtig flot, siger Finn Trærup-Hansen.

Han roser især de helt unge spillere.

- Det var rigtig godt at se, at de unge spillere kunne udfordre de rutinerede spillere. De unge kunne se deres chance for en EM-medalje, og så kæmpede de for den, siger sportschefen.

De danske medaljevindere ved individuelt EM i 2016:

Guld:

Mixeddouble: Joachim Fischer/Christina Pedersen
Herredouble: Mads Pieler Kolding/Mads Conrad-Petersen
Damedouble: Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen
Herresingle: Viktor Axelsen

Sølv:

Mixeddouble: Nicklas Nøhr/Sara Thygesen
Herredouble: Kim Astrup/Anders Skaarup
Herresingle: Jan Ø. Jørgensen

Bronze: Mixeddouble: Mathias Christiansen/Lena Grebak
Damedouble: Sara Thygesen/Maiken Fruergaard
Damesingle: Anna Thea Madsen og Line Kjærsfeldt

0 kommentarer
Vis kommentarer