Dansk herredouble er videre efter tæt runde i Denmark Open

Den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup vandt en smule usikkert første runde ved Denmark Open

Kim Astrup og Anders Skaarup besejrede det indiske par Attri Manu og Reddy Sumeeth og er dermed klar til anden runde af Denmark Open. Foto: Ritzau Scanpix
Kim Astrup og Anders Skaarup besejrede det indiske par Attri Manu og Reddy Sumeeth og er dermed klar til anden runde af Denmark Open. Foto: Ritzau Scanpix

Den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen spillede sig tirsdag videre til anden runde ved badmintonturneringen Denmark Open i Odense.

Danskerne trak sig sejrrigt ud af opgøret mod inderne Attri Manu og Reddy Sumeeth efter tre meget tætte sæt med cifrene 25-23, 18-21, 21-16.

Skaarup var efter kampen godt tilfreds med resultatet. Selv om mange havde forventet en overlegen sejr, var han godt klar over, at det ikke ville blive nemt.

- Det er nogle gode spillere, vi møder. Det er en misforståelse, at fordi man har vundet en turnering og spillet rigtig godt, så kan man spille sådan i hver kamp.

- De ville rigtig gerne slå os, og vi fik kamp til stregen. Vi ville gerne have spillet bedre, men det er også godt at vinde på en dag, hvor man ikke spiller sit bedste, siger Skaarup.

Astrup og Skaarup, der er nummer seks på verdensranglisten, var spået gode vinderchancer før kampen mod inderne, der er placeret som nummer 27 i verden.

Den indiske double fulgte dog hæderligt med i første sæt, der blev en tæt affære. Ved stillingen 13-7 til danskerne hankede inderne op i sig selv og hentede fem point i streg til stillingen 13-12.

Senere kom de op på siden af danskerne til stillingen 17-17.

Sumeeth og Manu fik sætbold, da de kom foran 20-18, men Astrup og Skaarup var vedholdende og kom tilbage til stillingen 20-20. Efter sætbolde til hver side, vandt danskerne i sidste ende første sæt 25-23.

Manu og Sumeeth lugtede blod i andet sæt, og publikum var en smule forbavsede over, hvor tæt det blev. Inderne kom aggressivt ud og var foran gennem hele sættet. Inderne vandt andet sæt 21-18.

Tredje sæt fortsatte i samme tætte stil, men Astrup og Skaarup havde føringen i hele sættet. Danskerne vandt sættet 21-16 og tog sejren.

Astrup og Skaarup kan med sejren se frem til at møde et par fra England eller Taiwan i anden runde, der spilles torsdag.

Kæmpe rokade - Brøndby-helt ude
Dansk rytter rystet efter mystisk forsvinden: - Det løber en koldt ned ad ryggen