Dansk herresingle slår ond ånd - klar til verdensstjerne

Hans-Kristian Vittinghus sejrede sikkert over japaner og skal nu møde Lin Dan fra Kina i 1/8-finalen ved VM

Hans-Kristian Vittinghus er klar til Lin Dan ved VM (Foto: AP)
Hans-Kristian Vittinghus er klar til Lin Dan ved VM (Foto: AP)

Hans-Kristian Vittinghus vandt også sin anden kamp ved VM i badminton, selv om han onsdag morgen var på en meget svær opgave i Jakarta.

Den danske nummer 16 i verden bøvlede ellers med en skade i sin første kamp tirsdag og mødte onsdag japaneren Sho Sasaki, som han havde tabt til tre ud af tre gange tidligere i karrieren.

Men Vittinghus leverede en fornem indsats og sejrede klart over japaneren, der rangerer som nummer 25 i verden. Cifrene lød 21-15, 21-10.

Vittinghus fik en drømmestart på kampen og kom foran 8-1. Det var japaneren aldrig i nærheden af at kunne svare tilbage på i første sæt.

Se også: Viktor Axelsen avancerer ved VM

I andet sæt kom Sasaki foran 2-0, men ni point på stribe af Vittinghus afgjorde reelt kampen. Vittinghus gav aldrig Sasaki chancen for at komme tilbage og udnyttede sin første matchbold efter 34 minutter.

Dermed er Vittinghus klar til turneringens 1/8-finale, hvor en endnu sværere modstander venter i skikkelse af kineseren Lin Dan.

Også de har en historik på tre indbyrdes kampe, og kineseren har vundet dem alle, senest i 2012.

Lin Dan, der er seedet som nummer fem i turneringen, har fem gange i karrieren vundet VM.

Den danske damedouble med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen kom tidligere på dagen også planmæssigt godt fra start ved VM i badminton i Jakarta.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er videre ved VM (Foto: Simon Fals)
Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er videre ved VM (Foto: Simon Fals)

Danskerne, der er seedet som nummer fire, vandt i deres første optræden efter at have været oversidder i første runde.

Sejrscifrene lød efter 29 minutters spil på 21-15, 21-15 over Chang Ching Hui og Chang Hsin Tien fra Taiwan.

Kun i kampens begyndelse var modstanderne ovenpå. De var foran 5-3 i første sæt, inden danskerne satte sig på kampen. Seks point på stribe fra 13-11 til 19-11 afgjorde første sæt.

I andet sæt fulgte taiwanerne med til 9-9, inden Rytter Juhl og Pedersen skabte afgørende afstand. De udnyttede deres første matchbold til ny sætsejr på 21-15.

Modstanderne i næste runde, der er lig med 1/8-finalen, er endnu ikke fundet. Men holder seedningen, skal Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen møde et 11.-seedet par, der kommer fra Sydkorea.

0 kommentarer
Vis kommentarer