Dansk OL-stjerne droppes på landsholdet

Den succesfulde badmintonspiller Joachim Fischer stopper på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby til marts, og dermed er Fischers landsholdskarriere forbi næste år

Joachim Fischer har haft mange gode stunder på det danske landshold, men til marts er det slut. Foto: Gregers Tycho
Joachim Fischer har haft mange gode stunder på det danske landshold, men til marts er det slut. Foto: Gregers Tycho

Joachim Fischer har de sidste mange år brilleret og duperet de danske badmintonfans med fantastisk badmintonspil i mixeddouble. Men fra næste år er det slut. 40-årige Fischer stopper på forbundstræningen i Badminton Danmark til marts.

Det oplyser sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, i en pressemeddelelse.

- Vi har været utrolig glade for at have haft Joachim (Fischer, red.) på Eliteprogrammet i næsten 20 år, og han har betydet enormt meget for dansk badminton med medaljer til OL, VM og EM. Han kan virkelig være stolt over det, som han har opnået i sin karriere, siger Jens Meibom i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Joachim Fischer er færdig på landsholdet. Foto: Gregers Tycho
Joachim Fischer er færdig på landsholdet. Foto: Gregers Tycho

Til Ekstra Bladet fortæller Jens Meibom, at Fischers høje alder har spillet ind i beslutningen.

Badminton Danmark har vurderet, at Fischer ikke i fremtiden kan vinde medaljer for Danmark.

- Vi har vurderet, at Joachim Fischer ikke har et medaljepotentiale i fremtiden på det højeste niveau, som vi går efter, som er VM og OL. Det er jo primært båret af hans alder. Det er jo ingen hemmelighed, at han er blevet 40 år og for at være ude hos os, skal man have et resultatpotentiale. Enten på kort sigt eller længere sigt, og det vurderer vi ikke, at Fischer har mere, siger Meibom til Ekstra Bladet.

Det er vemodigt
Joachim Fischer havde håbet på bedre resultater med sin nye makker Alexandra Bøje, som han fik efter sin grimme fodskade ved VM 2017.

- Det er klart, at jeg havde troet og håbet på, at Alexandras og min mixeddouble havde klaret sig bedre, end tilfældet er. Jeg havde et håb og drøm om at stå på podiet igen, og vi har kæmpet hårdt for at få det til at ske, men desværre er det ikke lykkedes for os.

- Så jeg er da lidt ærgerlig over, at det skulle slutte sådan her, men omvendt er jeg er ikke overrasket over forbundets beslutning, og vi havde en god snak om tingene.

- Selvom at det er vemodigt, at det er slut, så vil jeg se tilbage på min tid på elitecenteret med glæde. Jeg har haft mange fantastiske oplevelser og arbejdet sammen med mange fantastiske mennesker – både spillere og trænere – det er jeg taknemmelig for, siger Joachim Fischer i en pressemeddelelse.

Joachim Fischer uddyber over for Ekstra Bladet, at han nødvendigvis ikke er enig i beslutningen, men han accepterer den.

- Jeg ved ikke, om jeg er skuffet, men jeg lytter til, hvad de siger, og selvfølgelig er der nogle ting, der skal have en ende en dag. Det er ikke altid, folk er enige om tingene, og det er heller ikke sikkert, at jeg decideret er enig i de ting, som de fremlægger. Jeg har heller ikke lyst til at træne et sted, hvis de ikke har lyst til at se mig, så er jeg rimelig afklaret med det, siger Fischer til Ekstra Bladet.

Derfor skulle det være nu
Ifølge Jens Meibom er det ikke tilfældigt, at Fischers stop på landsholdet bliver meldt ud nu.

- Skulle I have givet Fischer længere snor med Bøje?

- Det er da sikkert nogen uden for, som der synes, men jeg vil vove at påstå, at vores analyser af spillernes sportslige potentiale er ret grundige. Der er derudover en timing i det her. Med de nye regler gælder et nyt pars sammensatte point kun indtil, at de har fået deres første turneringsresultat.

- Og derfor er det vigtigt at give et nyt par mulighed for at spille flere turneringer i rap, inden deres første resultat bliver registreret. Vi har deadline i morgen for tilmeldinger til østen turneringerne i januar, og derfor var timingen den rette nu, siger Meibom til Ekstra Bladet.

Joachim Fischer har igennem sin badmintonkarriere vundet store titler. Han har vundet VM-bronze to gange 2009 og 2014 med sin tidligere makker Christinna Pedersen. Parret vandt ligeledes bronze ved OL i 2012.

Han kan derudover skrive 13 superseriestitler (nu World Tour, red.) på cv'et.

Se også: Carsten Mogensen afviser ny doublemakker

Se også: Landsholdsstjerne midt i krisetid: Jeg stopper

Se også: Carsten Mogensen afviser ny doublemakker

Se også: Ny konflikt-farce truer: Øland er med ved bordet

36 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere