Dansk optur

Som den første danske singlespiller i år er Mia Blichfeldt klar til kvartfinalen i All England i badminton

Mia Blichfeldt var tydeligt lettet, da hun spillede sig videre til kvartfinalen i All England. (Arkivfoto) Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Mia Blichfeldt var tydeligt lettet, da hun spillede sig videre til kvartfinalen i All England. (Arkivfoto) Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Danmark har en lang række spillere med i både single- og doublerækkerne i badmintonturneringen All England.

Torsdag blev den første singlespiller kvartfinaleklar, da Mia Blichfeldt gik videre fra sit opgør mod tyskeren Yvonne Li.

Den syvendeseedede dansker, der ligger nummer 12 i verden, vandt opgøret mod den useedede tysker med 21-16, 21-17.

Det tog hende 46 minutter at spille sig videre.

Modstanderen bliver thailænderen og den tidligere verdensetter Ratchanok Intanon, som vandt opgøret mod amerikaneren Iris Wang.

Mia Blichfeldt havde godt styr på sin modstander i ottendedelsfinalen det meste af vejen. Hun bragte sig hurtigt foran 9-4, og selv om Li kom tættere på, fik Blichfeldt lukket sættet med fire point på stribe.

I andet sæt var historien lidt den samme. Blichfeldt tilspillede sig en komfortabel føring på 7-2, før Yvonne Li fandt ind i en rytme.

Tyskeren vandt ad to omgange fire point på stribe, og Danmarks bedst rangerede damesingle lavede nogle store fejl, der gav Li nemme point.

Blichfeldt kæmpede dog videre og brølede højlydt sin glæde ud i hallen i Birmingham, da sidste duel var vundet.

Derimod formåede Line Christophersen senere torsdag ikke at gå videre til kvartfinalen. Hun tabte 8-21, 8-21 til inderen Pusarla Venkata Sindhu, der er nummer syv i verden.

Sent onsdag blev det meddelt, at de indonesiske spillere er trukket ud af turneringen, fordi de har siddet på samme fly som en coronasmittet person på vej til England.

Det betød, at det danske herredoublepar Lasse Mølhede og Jeppe Bay, som skulle have mødt et andenseedet indonesisk par, er klar til kvartfinalen.

Den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen gik også videre til kvartfinalen, og det blev en realitet efter solidt spil på banen.

Her vandt duoen med 21-16, 11-21, 21-17 over et indisk par.

Også Mathias Christiansen og Niclas Nøhr er videre til kvartfinalerne efter sejr i to sæt over en duo fra Malaysia.