Dansk stjerne får hård kritik: - Jeg håber, du er skadet!

Anders Skaarup og Kim Astrup trak sig kort inde i deres kamp i Indien onsdag, hvilket har fået mange fans til at reagere på sociale medier

Anders Skaarup (til venstre) er skadet og måtte trække sig fra turneringen Syed International i Indien. Det var ikke alle, der havde forståelse for det. Foto: Chinatopix via AP
Anders Skaarup (til venstre) er skadet og måtte trække sig fra turneringen Syed International i Indien. Det var ikke alle, der havde forståelse for det. Foto: Chinatopix via AP
Følg Badminton

- Forhåbentlig fik du dig en laaaaang, alvorlig skade. Og først er klar igen efter WTF. WTF!!! (sæsonfinalerne, red.)

- Håber du virkelig er skadet.

Der var ikke lutter kærlighed i luften, da de danske badmintonstjerner Anders Skaarup og Kim Astrup havde trukket sig fra den indiske turnering Syed Modi International onsdag.

Den ellers så succesfulde herredouble måtte finde sig i adskillige bidske kommentarer på de sociale medier fra fans, der var indignerede og godt gammeldags sure over, at duoen så hurtigt forlod turneringen.

Årsagen var en skade til Anders Skaarup, men hos mange lurede mistanken om, at der var mere i stoppet end som så.

For med deltagelsen i turneringen sikrede danskerne sig lige præcis point nok på Race to Guangzhou-ranglisten, der afgør, hvem der skal med til sæsonfinalen i Kina - uagtet hvor mange kampe, de nåede at deltage i.

Det blev til en enkelt. Syv bolde.

'Derfor vælger vi at trække os'
Ved 6-1 til kinesiske Ou Quanyi og Ren Xiangyu opgav danskerne ævred.

Anders Skaarup kommenterede det selv på Instagram:

- Desværre måtte jeg trække mig fra vores kamp i dag på grund af en knæskade. Jeg forventer ikke, det er noget alvorligt, men jeg var ikke i stand til at præstere 100 procent og ville derfor ikke risikere noget, før jeg har fået vores fysioterapeut i Danmark til at kigge på det.

- Men nu har vi kvalificeret os til sæsonfinalerne om tre uger. Jeg håber, jeg er 100 procent til den tid, skrev han blandt andet.

Turneringen er den sidste, hvor der er mulighed for at score point til sæsonfinalen.

- Det er jo ikke sådan, at vi spiller kampen og bare står og slår bolden i nettet eller ud over sidelinjen. Vi stiller op, og så kan jeg mærke, at mit knæ ikke er, som jeg havde håbet på, det ville være for at spille en ordentlig kamp, så derfor vælger vi at trække os. Det, synes jeg, er en ærlig sag, siger Anders Skaarup til TV 2 Sporten.

Han fortæller, at danskerne var klar over, at de skulle spille på 100 procent for at slå kineserne - og at han efter de første bolde kunne mærke, at han slet ikke var i stand til det.

- Så synes jeg ikke, der er nogen grund til at risikere noget eller trække pinen ud, siger Anders Skaarup.

Opsigtsvækkende øretæve
Folk efterlyser fairplay efter adskillige eksempler i international badminton de senere år på netop manglende fairplay og aftalt spil. Ved samme turnering, Syed International, tiltvang to af Japans bedste doubler sig opmærksomhed. Først tabte herredoublen Hiroyuki Endo/Yuta Watanabe, der er nummer otte i verden, sensationelt til et russisk par, der ligger nummer 167 i verden.

21-11, 21-9 tabte japanerne. En øretæve så stor, at man må formode, at en, måske dem begge, har været skadet. Måske har de endda kun haft en ketsjer til deling.

Lige så opsigtsvækkende var damedoublen, Ayaka Takahashi/Misaki Matsumoto, dem der slog Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl i OL-finalen for et par år siden, der efter otte bolde trak sig til et ukendt, lokalt par fra Indien bagud 5-3.

Så sent som for et par uger siden, vakte det opsigt, da to kinesiske par, ét af dem de forsvarende verdensmestre, Li og Liu, spillede en bizar kamp, der efterfølgende fik danske spillere i hallen til at protestere til BWF, det internationale badmintonforbund.

- Det var en komplet farce af en kamp, som fik mig til at tænke på OL i London, hvor fire par med vilje forsøgte at tabe. Jeg laver ikke fis. Så galt var det, skrev Hans-Kristian Vittinghus efterfølgende på Facebook.

Det hører med til historien, at de kritiske røster, der omgærder Anders Skaarup og Kim Astrups stop, har fået voldsom kritik af fans af Skaarup og Astrup. De møder solid opbakning fra mange fans, der ønsker dem god bedring og held og lykke fremover.

Kim Astrup og Anders Skaarup har i flere år tilhørt toppen af international herredouble men oplevede et gennembrud i denne sæson, hvor de først nåede finalen i India Open tidligt på sæsonen, siden blev europamestre og senest toppede karrieren ved at vinde China Open - én af verdens største turneringer.

De er rangeret som nummer seks på verdensranglisten i skrivende stund.

Danskere chokerede i kæmpe turnering: - Det er fuldstændig vanvittigt

Aldrig sket før: Dansk sensation så tæt på VM-titlen

Superliga-stjerne: Min bror forsvandt og blev fundet død

Hele historien bag: Kom tæt på OL-stjernerne

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind