Dansk stjerneskud snubler på målstregen: Misser historisk sejr

Line Christophersen nåede længere ved ungdoms-VM end nogen anden dansker, men til sidst blev hun sat til vægs. Dermed må hun tage til takke med sølv

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Følg Badminton

Den 18-årige danske sensation Line Christophersen havde chancen for at blive den første danske damesingle-verdensmester ved ungdoms-VM nogensinde, men hun kunne ikke stille noget op mod overmagten Goh Jin Wei fra Malaysia.

Christophersen havde som den første dansker nogensinde kæmpet sig vej til finalen ungdoms-VM, men blev besejret overbevisende med sætcifrene 21-13, 21-11.

De to spillere fulgtes godt ad i første sæt, men så kom der en række bolde tæt på linjerne, som hele tiden faldt ud til modstanderens fordel.

Danskeren var bagud 11-7, men bed så fra sig i et par dueller. Det holdt dog ikke længe, for Goh Jin Wei stod klar til at straffe danskerens fejl og pressede tempoet i vejret.

Det betød, at første sæt blev en ren walkover, som blev overstået på under et kvarter.

Favoritten fra Malaysia er allerede etableret spiller på den professionelle scene med en placering som nummer 28 i verden. Danskeren er til sammenligning blot nummer 207 på verdensranglisten.

Det kunne også tydeligt ses i kampen.

Danskeren kæmpede bravt, men der skulle drømmeslag til for at udplacere modstanderen. Dem kom der et par stykker af, men slet ikke nok til at blive en reel trussel i andet sæt.

Fejlene blev flere og flere, og det stod klart, at der var klasseforskel mellem de to. Danskeren blev dog den spiller, der tog flest point mod Goh Jin Wei ved denne turnering, hvilket understreger hendes høje niveau.

Dermed endte det med sølv til Line Christophersen.

Den danske beadminton-legende Peter Gade har store forhåbninger til det danske stjerneskud - læs mere her.

Bizarre regler: Skadet Viktor tvinges til Østen

Dansk legende afslører overraskende fremtid: Badmintonverdenen er klar til det her

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind