Annonce:
Annonce:

Dansk succes udeblev: Her er dommen

Den danske indsats til Denmark Open har været under niveau, slår landstræner Kenneth Jonassen fast, og han bakkes op af en tidligere turneringsdarling

Den danske landstræner er skuffet over de danske resultater ved Denmark Open. Foto: Jan Sommer.
Den danske landstræner er skuffet over de danske resultater ved Denmark Open. Foto: Jan Sommer.
Annonce:
Følg Badminton

Dansk badminton har haft et forrygende 2017.

Derfor var forventningerne også skruet i vejret, da Denmark Open løb af stablen i Odense Idrætspark. Men de danske badminton-stjerner fik langt fra indløst de store forventninger, som de danske fans havde til dem under turneringen. Mathias Boe og Carsten Mogensen var eneste danskere, der var med i semifinalerne, og det blev også endestationen.

På trods af flere topseedninger spilles søndagens finaler altså uden dansk deltagelse i alle fem kategorier, og det ærger den danske landstræner, der havde sat ambitionsniveauet højere end en enkelt semifinale.

- Vi er selvfølgelig skuffede lige nu. Der er ingen tvivl om, at vi havde sat næsen op efter en finaleplads eller to især efter de sidste par måneders resultater.

Annonce:

- Jeg synes, alle kæmper alt, hvad de kan, men vi mangler lige de sidste procenter i forhold til at kunne være med mod de allerbedste, som vi ikke rammer niveauet mod her de sidste par dage, fortæller Kenneth Jonassen.

Viktor Axelsen var den helt store publikumsfavorit, men han røg ud i kvartfinalerne, og derfor var han 'kun' i hallen lørdag, hvor semifinalerne skulle spilles for at skrive autografer til de mange fans. Foto: Jan Sommer.
Viktor Axelsen var den helt store publikumsfavorit, men han røg ud i kvartfinalerne, og derfor var han 'kun' i hallen lørdag, hvor semifinalerne skulle spilles for at skrive autografer til de mange fans. Foto: Jan Sommer.
 

Med en verdensmester og flere topseedninger var den store badminton-hal ellers udsolgt fra kvartfinalerne og frem. Og Denmark Open er i særklasse den sportsturnering på dansk grund, hvor der kommer flest af de største navne. I det lys maner sportschefen, Jens Meibom, til besindelse, når han vurderer danskernes indsats.

- De største spillere kommer her, så feltet er bare stærkt. Nogle gange lykkes vi, og andre gange gør vi ikke. Det er den præmis vi lever med.

Han fortæller dog samtidigt, at man havde forventet flere semifinaler end den ene, som Boe og Mogensen spillede mod de kinesiske verdensmestre.

Annonce:

- Vi ville gerne have fire til seks kvartfinaler, og det fik vi. Så vil vi gerne have nogle semifinaler, og vi havde håbet på et par stykker, men nu havde vi Chris og Juhl (Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl red.), der ikke kunne spille. Så det er selvfølgelig ærgerligt, men med lidt held kunne vi have haft to semifinaler og måske også en finale. 

Det er skuffende
De senere år har de asiatiske lande anført af Kina og og Sydkorea domineret Denmark Open, der ellers tidligere var en turnering, hvor de danske stjerner hev medaljer hjem på stribe. Poul-Erik Høyer vandt herresinglen tre år i streg i midten af 90'erne, og han mener, at forventningerne var høje, men at resultaterne alligevel har været for dårlige.

- Hvis man kigger på verdensranglisten, så er der rigtig mange gode spillere, hvor der er en mellemgruppe efter favoritfeltet, som bare er blevet markant bedre, så de slår en gang i mellem de bedste. Men i forhold til forventningerne er det skuffende. Det er fair at kalde det sådan, og det tror jeg også selv, at spillerne føler.

Specielt Viktor Axelsen var der tårnhøje forventninger til, men han måtte lade livet allerede i kvartfinalen, hvor han i tredje sæt mod Kidambi Srikanth var en skygge af sig selv.

Annonce:

- Det ligner slet ikke Viktor. Normalt prøver han at kæmpe sig i gennem og få nogle point, men det lignede jo næsten et kollaps, fortæller Poul-Erik Høyer, før han peger pilen mod sig selv.

Han er nemlig præsident for det Internationale Badminton Forbund, som er medansvarlige for planlægning af kampe. Og netop kampprogrammet var Viktor Axelsen utilfreds med, da han i anden runde måtte spille til efter midnat - før han så skulle møde sin indiske overmand under 24 timer efter.

- Det, vi har set, er et tilbagevendende problem, at vi ikke holder tiderne, og det er noget vi er nødt til at gøre noget ved. Det går ikke, at kampene spilles helt ud på natten, og tilskuerne er jo heller ikke interesseret i at sidde der så længe, konkluderer den tidligere OL-vinder.

Der bliver altså ingen medaljer til Danmark, når finalerne søndag skal afgøres i Odense.

Ny nedtur: Alle danskere færdige på hjemmebanen

Chok-nederlag til Axelsen: Verdensmesteren slået ud på hjemmebane

'Kom så Viktor vi skal hjem!': Fans skuffet over midnatskamp

Denmark Open

Afholdes:
17. oktober - 22. oktober

Denmark Open blev afholdt for første gang i 1936. Den danske badminton-legende Morten Frost har vundet turneringen hele otte gange - syv gange i træk fra 1980-87. Andre store danske navne som Poul-Erik Høyer, Camilla Martin og Peter Gade har også vundet turneringen.

World Superseries Premier:
Denmark Open er en af sæsonens seks World Superseries Premier-turneringer, der regnes som de mest prestigefyldte inden for Badminton. De resterende fem turneringer er:

All England Open

Malaysia Open

Indonesia Open

China Open

Dubai World Superseries Finals

Præmiepenge:
Med en samlet præmiepulje på 4,7 millioner kroner er Denmark Open den turnering i sæsonen med næstflest præmiepenge på højkant. Kun Indonesia Open og sæsonfinalen i Dubai har en højere præmiesum. Begge turneringer har her 6,3 millioner kroner, der skal fordeles i præmier.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: