Dansk succes

Anders Skaarup og Kim Astrup er klar til semifinalen i Denmark Open efter en tæt kamp mod et indonesisk par

Kim Astrup (til højre) og Anders Skaarup har aldrig tidligere nået semifinalen ved Denmark Open. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kim Astrup (til højre) og Anders Skaarup har aldrig tidligere nået semifinalen ved Denmark Open. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Danmarks bedste herredouble, Anders Skaarup og Kim Astrup, er for første gang i karrieren blandt de fire bedste par ved Denmark Open i badminton.

Duoen besejrede indoneserne Muhammad Fikri og Bagas Maulana i tre sæt med cifrene 19-21, 21-11 og 21-17.

Resultatet betyder tiltrængt dansk succes i Danmarks største turnering, der ellers har budt på en række skuffende resultater.

Således er Skaarup/Astrup i herredouble og Viktor Axelsen i herresingle de eneste danske spillere, der nåede frem til fredagens kvartfinaler.

Den danske double var favorit mod det forholdsvis upåagtede indonesiske par, der rangerer som verdens nummer 41 og foreløbig ikke er noteret for de helt store resultater.

Ikke desto mindre var det indoneserne, der vandt et jævnbyrdigt første sæt. Men efter sidebyttet kom danskerne op i gear.

Anders Skaarup afsluttede et næsten perfekt sæt af danskerne ved at sende et skråt smash ned på den anden banehalvdel til en overbevisende sætsejr på 21-11.

Dermed skulle kampen afgøres i et tredje sæt, og det blev tæt. Danskerne var bagud 14-16, men ramte en god stime på det helt rigtige tidspunkt.

De tilspillede sig tre matchbolde ved 20-17 og udnyttede den første, da Kim Astrup bankede bolden ned på den indonesiske halvdel efter godt netspil.

Skaarup og Astrup er aldrig tidligere nået så langt i den stærkt besatte turnering. Sejren blev da også fejret med overstadige jubelscener på gulvet i Odense.

I semifinalen venter Goh Sze Fei og Nur Izzuddin fra Malaysia. Den kamp spilles lørdag.

Ren opvisning fra Axelsen

De står tilbage og ligner idioter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.