Annonce:
Annonce:

Dansk Uber Cup-hold stryger i kvartfinale på hjemmebane

Danmark er allerede klar til knockoutfasen, selv om holdet fortsat mangler en kamp i indledende runde

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen måtte slide hårdt for sejren i første damedouble mod Canada. (arkiv) Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Maiken Fruergaard og Sara Thygesen måtte slide hårdt for sejren i første damedouble mod Canada. (arkiv) Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Badminton

Det kvindelige danske badmintonlandshold kan allerede nu se frem til at spille kvartfinale i Uber Cup på torsdag.

Det står klart, efter at Danmark søndag aften besejrede Canada 4-1 i Ceres Arena i Aarhus og dermed skaffede sig avancement i turneringen, der er VM for damelandshold.

Line Christophersen sikrede den danske sejr, da hun slog den blot 17-årige Rachel Chan i to sæt med 21-13, 21-16 og bragte Danmark foran 3-0 i kampe.

Mia Blichfeldt lagde for med at trække upåagtede Talia Ng fuldstændig rundt i den aarhusianske manege. 21-8, 21-7 lød de ulige cifre i en kamp med klar klasseforskel.

Langt mere spændende blev det i den første double, hvor OL-parret Maiken Fruerlund/Sara Thygesen måtte slide hårdt for at få skovlen under Rachel Honderich og Kristen Tsai.

Annonce:

Danskerne vandt en gyser af et første sæt med 22-20 og var også presset i andet. Først mod slutningen lykkedes det at ryste canadierne af og vinde 21-16.

Derefter var det op til Line Christophersen at afgøre forestillingen. Danskeren var ganske overlegen, lige indtil hun tilspillede sig en matchbold ved 20-9 i andet sæt.

Canadieren vandt de næste syv bolde på stribe, inden Christophersen omsider kunne dræbe kampen og afblæse den begyndende nervøsitet.

De to sidste kampe havde kun betydning for sejrens størrelse. Doublen med Mette Poulsen og Alexandra Bøje øgede til 4-0 ved at vinde med to gange 21-10 over Crystal Lai og Catherine Choi.

I det sidste opgør lykkedes det endelig de canadiske gæster at komme på tavlen, da Wen Zu Chang besejrede Line Kjærsfeldt i tre sæt med cifrene 15-21, 22-20 og 21-17.

Inden Danmark tager hul på knockoutfasen, skal holdet igennem en gruppefinale på tirsdag mod de kinesiske favoritter.

Kineserne har foreløbig gjort rent bord med to 5-0-sejre over Malaysia og Canada.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: