Dansk VM-nedtur: Jan Ø. fik malaysiske monsterklø

Jan Ø. Jørgensen var næsten chanceløs i sin semifinale ved VM i badminton mod malaysiske Lee Chong Wei. Danskeren tabte klart i to sæt

Jan Ø. Jørgensens selvtillid var højere end en hel badmintonhal inden lørdagens semifinale ved VM i badminton i Jakarta i Indonesien. Og med god grund. For danskeren gik ind til opgøret med en frisk kvartfinalesejr over den levende legende og dobbelte OL-guldvinder kinesiske Lin Dan.

Desværre for Jan Ø. Jørgensen var det ikke en hvilken som helst spiller, han stod over for i semifinalen. Malaysiske Lee Chong Wei ventede på den anden side af nettet. Og han havde en god statistik med kun ét nederlag i 13 kampe mod danskeren med sig på banen.

Se også: Danske damedouble tæver japanere og er i VM-finalen

Den statistik blev desværre endnu dårligere for danskeren. Malaysieren vandt nemlig kampen i to sæt - 21-7, 21-19.

I første sæt stod det kun lige én gang. Ved stillingen 1-1. Dertil var Lee Chong Wei for stærk. Jan Ø. fik slet ikke nok længde på sin clears, hvilket gjorde, at malaysieren alt for let fik smashet danskeren ned.

Ved stillingen 8-3 til Lee Chong Wei, trak han fuldstændig fra Jan Ø.

Andet sæt begyndte lige så skrækkeligt som første. Danskeren kom bagud med 3-0, og så lignede det endnu et sæt, hvor gepardhurtige Lee Chong Wei ville løbe totalt over Jan Ø, som var han en slidt atletikbane.

Men danskeren kæmpede sig tilbage. Taktikken var ændret, så han nu brugte det flade, korte spil meget mere, så malaysieren ikke kunne køre ham rundt på banen og styre tempoet.

Det flade spil betød, at Jan Ø. kunne holde sin modstander væk fra smash og dybe, yderligere clears. Danskeren fik så stor succes med sit spil, at han flere gange førte med ét og to point. Blandt andet ved stillingen 11-10.

Se også: Vild VM-skalp: Jan Ø. Jørgensen prygler Lin Dan

Føringen varede dog ikke ved. Lee Chong Wei fik gang i sine smashes og fik styret danskeren rundt på banen igen. Samtidig lavede Jan Ø. flere fejl, hvor han fejlbedømte bolde, han troede var ude, men som sad flere centimeter inde i banen.

Malaysieren kom igen foran med flere point og i den sidste tredjedel af sættet kæmpede Jan Ø. for at holde sig inden for et par points afstand, men han nåede aldrig op, og derfor lukkede Lee Chong Wei fortjent sættet og kampen.

Nederlaget til trods er Jan Ø. Jørgensen sikker på bronze. Alligevel var han både skuffet og overrasket på samme tid efter nederlaget.

- Jeg havde helt glemt, hvordan det er at spille mod Lee Chong Wei. Han han har et sindssygt højt tempo, sagde han til TV2 Sport efter opgøret.

- Jeg kom hele tiden under pres, fordi han spiller så hårdt og hurtigt. Det gik virkelig hurtigt til at starte med. Og næsten hver gang jeg løftede, slog han den bare ned.

Danskerens sidste ord var alligevel 'hold kæft, hvor var det ringe', fordi han ikke formåede at gøre kampen tættere i første sæt.

3 kommentarer
Vis kommentarer