Danske doubler får finaleklø i New Delhi

Det blev til danske finalenederlag i såvel mixeddouble som herredouble i India Open i badminton

Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen løb ind i et nederlag. (Foto: Jakob Jørgensen)
Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen løb ind i et nederlag. (Foto: Jakob Jørgensen)

To finaler, to nederlag.

Det er det nedslående facit, efter at både mixeddoublen med Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen og herredoublen med Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen har været i aktion på finaledagen ved Super Series-turneringen India Open i badminton.

Mens det var ventet, at herredoublen ville få det svært, er det en skuffelse, at Fischer og Pedersen ikke kunne leve op til topseedningen i mixeddouble.

Joachim Fischer og Christinna Pedersen tabte i finalen ved India Open. (Arkivfoto: Jens Dresling) Badminton Dansk duo taber India Open-finale

Duoen tabte en underholdende og meget tæt finale til det andenseedede par, kineserne Cheng Liu og Yixin Bao, med cifrene 19-21, 19-21.

Det er fjerde gang ud af fire mulige, kineserne slår det danske par.

Danskerne indledte ellers stærkt og var foran med både tre og fire point, indtil kineserne første gang fik kontakt ved 13-13.

Men både Fischer og Pedersen fik efterhånden svært ved score point i egen serv mod modstandere med stor styrke i returneringerne, og den danske duo var tilmed noget uheldig, da kineserne vandt første sæt på en netruller.

Niveauet fik endnu en tand op i et velspillet og tæt andet sæt, hvor de to par fulgtes pænt ad.

Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen er klar til indisk titelforsvar. (Foto: AP) Badminton Dansk mixeddouble stormer i indisk badmintonfinale

Danskerne spillede med stor variation, men havde problemer med Cheng Lius stenhårde smash.

Det stod 18-18, men igen havde kineserne bedst styr på nerverne, da det spidsede til. Joachim Fischer afværgede smart første matchbold ved 18-20, men på andet forsøg slog Liu og Bao til.

Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen stod for en stod overraskelse lørdag, da de slog landsmændene Carsten Mogensen og Mathias Boe i semifinalen, men i slutkampen var kræfterne sluppet op.

Efter at have fulgt med til 12-13 i første sæt mod tredjeseedede Biao Chai og Wei Hong fra Kina, gik danskerne i stå og haltede efter i resten af kampen.

Første sæt blev tabt 18-21, og i andet sæt stod det hurtigt klart, at kineserne var en tand for stærke. Chai og Hong vandt med 21-14.

I søndagens sidste kamp skal Viktor Axelsen forsøge at hente en af karrierens største sejre i finalen i herresingle. Modstanderen er Kidambi Srikanth. Her fejrer Boe og Mogensen All-England-sejr - i dag blev de slået ud af Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen. (Foto: AP) Badminton Dansk superduo detroniseret af landsmænd

0 kommentarer
Vis kommentarer