Danske doubler misser finalen i Malaysia

Joachim Fischer og Christinna Pedersen tabte semifinalen i mixeddouble. I herredouble røg to gange Mads ud

Semifinalen blev endestationen for Joachim Fischer og Christinna Pedersen ved Malaysia Open. (Foto: AP/Simon Cooper)
Semifinalen blev endestationen for Joachim Fischer og Christinna Pedersen ved Malaysia Open. (Foto: AP/Simon Cooper)

Der er ingen danske badmintondoubler blandt deltagerne i søndagens finaler i Super Series Premier-turneringen Malaysia Open.

Lørdag formiddag dansk tid tabte først Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen i mixeddouble, mens Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen efterfølgende led samme skæbne i herredouble.

I mixeddouble tabte Fischer og Pedersen til det andenseedede indonesiske par Tontowi Ahmad og Lilyana Natsir med cifrene 18-21, 17-21.

Dermed missede det danske par muligheden for at gentage triumfen fra 2013, hvor parret vandt turneringen i Malaysia. Fischer og Pedersen missede også muligheden for at få revanche mod Ahmad og Natsir, som i parrenes seneste møde vandt All England-semifinalen i 2015.

Den indbyrdes statistik mellem parrene er dog fortsat positiv i dansk favør, 5-4.

At det lørdag blev til et dansk nederlag skyldes blandt andet en pointpause i første sæt, som indoneserne udnyttede til at bringe sig foran 11-6. Den føring formåede Fischer og Pedersen aldrig at hente.

I andet sæt fulgtes parrene ad til 15-15, men så vandt Ahmad og Natsir to dueller i træk, og det var nok til at slå det afgørende hul, inden indoneserne kørte en sætsejr på 21-17 hjem.

Herredoublen Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen får også ufrivilligt fri søndag efter et nederlag til kineserne Chai Biao og Hong Wei, der er seedet som nummer fire i turneringen.

Biao og Wei vandt 26-24, 21-19. Danskerne missede fem sætbolde i første sæt.

I første sæt var de ottendeseedede danskere ellers foran 10-6, men den føring blev hurtigt vekslet til en kinesisk føring på 11-10. Resten af sættet var jævnbyrdigt, men det var danskerne, der fik flest muligheder for at afgøre sættet.

Fem gange forsømte Mads og Mads at udnytte en sætbold, mens kineserne blot skulle bruge en enkelt for at skabe et godt udgangspunkt for resten af kampen.

Andet sæt var knap så jævnbyrdigt i store perioder. Kineserne førte 15-8, og selv om gassen blev sluppet vandt parret sættet med 21-19 og spillede sig dermed i finalen.

Det var femte gang i seks forsøg, at Chai Biao og Hong Wei slog Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen.

Den danske double udmærkede sig fredag ved at slå verdensmestrene Hendra Setiawan og Mohammed Ahsan i tre sæt i kvartfinalen.

I herresingle kan Jan Ø. Jørgensen kvalificere sig til finalen senere lørdag. Det kræver en sejr over hjemmebanehelten Lee Chong Wei, der fredag slog Viktor Axelsen ud.

0 kommentarer
Vis kommentarer