Danske stjerner får bank i All England-finalen

Joachim Fischer og Christinna Pedersens helt store drøm var aldrig tæt på i en finale, hvor den indonesiske modstand bare var for stærk

Joachim Fischer og Christinna Pedersen havde kun få chancer i finalen, som de tabte i to sæt. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Joachim Fischer og Christinna Pedersen havde kun få chancer i finalen, som de tabte i to sæt. (Arkivfoto: Jens Dresling)

Årets All England ender uden danske triumfatorer.

Mixeddoublen med Joachim Fischer og Christinna Pedersen tabte søndag eftermiddag finalen til de ottendeseedede indonesere Praveen Jordan/Debby Susanto med 21-12, 21-17.

En kæmpe nedtur for det rutinerede par, der mod slutningen af 2. sæt kæmpede sig tilbage efter halvandet sæt, hvor de blev sat eftertrykkeligt på plads. Men til sidst måtte de alligevel strække våben til et bedre par.

1-0 og 2-1 i 2. sæt var eneste gang i kampen, at danskerne var foran, og spillemæssigt kom de med et par enkelte undtagelser aldrig ind i kampen, som indoneserne sad på fra start til slut.

Især 21-årige Praveen Jordan viste, at han meget vel kan gå hen og blive verdens bedste mixeddoublespiller i nær fremtid. Hurtig, med et godt overblik og et stjernehårdt smash, som ofte blev erstattet af et svært maskeret drop, som igen og igen snød danskerne.

I 1. sæt halsede danskerne efter med to, tre og fire point, indtil Praveen og Susanto tog seks point i træk til 13-4, og så var det sæt slut.

2. sæt var nogenlunde samme billede, indtil det lykkedes danskerne med noget af det vanlige engagement fra især Joachim Fischer at æde sig tilbage i kampen og udligne til 14-14. To hurtige point til indoneserne rystede ikke Fischer og Pedersen, der fik udlignet til 16-16. Og så lignede det pludselig noget for de femteseedede danskere, der trods et imponerende cv stod i deres første All England-finale.

Men tættere på kom de ikke. Indoneserne trak fra igen og tilspillede sig fire matchbolde, hvoraf de udnyttede nummer to.

Danmark har ikke vundet mixeddouble-kategorien ved All England siden Thomas Lund og Marlene Thomsens sejr i 1995.

Ingen af de øvrige fire finaler søndag er med dansk deltagelse. Lørdag tabte Christinna Pedersen med Kamilla Rytter Juhl

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere