Danske stjerner får problemer i All England

Det er ren verdensklasse på den anden side af nettet for de tre doubler og Jan Ø. Jørgensen i dagens All England-semifinaler

Joachim Fischer er med Christinna Pedersen klar til semifinalen i All England. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Joachim Fischer er med Christinna Pedersen klar til semifinalen i All England. (Arkivfoto: Jens Dresling)

Det er ikke hvert år, Danmark er så stærkt stillet i All England-semifinalerne, som tilfældet er i 2015.

Hele tre doubler og en herresingle står med muligheden for at spille sig i finalerne søndag.

Størst chance har Jan Ø. Jørgensen i herresingle, hvor han står overfor Hans-Kristian Vittinghus' overmand Sho Sasaki fra Japan.

Jan Ø., der sendte landsmanden Viktor Axelsen ud af turneringen i fredagens kvartfinale, har et mentalt overtag, da det ikke er mere end en uge siden, han gjorde det af med netop Sasaki i German Open i to sikre sæt.

Jan Ø. Jørgensen fik ram på Victor Axelsen, da de to danskere mødtes i kvartfinalen i All England. (Arkivfoto: Jens Dresling) Badminton Sejrede i dansker-duel: Jan Ø. Jørgensen i semifinalen

I herredouble har Danmark hele to par med i semifinalerne. Sensationsparret Mads Conrad-Petersen/Mads Pieler Kolding får kam til deres lokker mod kinesiske Fu Haifeng/Zhang Nan.

Kineserne er useedede hvilket er lige så misvisende, som en useedet Lin Dan. Den ene er firedobbelt verdensmester i herredouble, mens den anden anses for en af alle tiders bedste mixeddoublespillere med en OL-guld og to VM-guld i skabet.

Seneste tre års mestre venter
Mathias Boe og Carsten Mogensen har på papiret bedre vilkår i deres semifinale, der er mod femteseedede Endo Hiroyuko/Kenichi Hayakawa fra Japan. Danskerne har vundet seks af de syv kampe, de har stået overfor japanerne. Senest i Super Serie-finalerne i december.

Joachim Fischer og Christinna Pedersen er seedet til finalen og er i den henseende favoritter mod indonesiske Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir, der er seedet fire. Danskerne fører tilmed 5-2 i indbyrdes opgør, men det er ren verdensklasse, der står på den anden side. Således har indoneserne vundet All England de seneste tre år i træk.

Kamilla Rytter Juhl og Mads Pieler Kolding er ude af All England. (Arkivfoto: Peter Hove Olesen) Badminton Nedtur og triumf for danskerne i All England

Dagens semifinaler begynder kl. 13 dansk tid, hvor Jan Ø. Jørgensen spiller anden kamp på Court 1. Fischer/Pedersen er nummer fire, mens Boe/Mogensen er femte kamp.

På Court 2 spiller Conrad-Petersen/Pieler Kolding fjerde kamp.

Du kan følge alle kampe direkte på TV 2 Sport.

Få overblikket over samtlige semifinaler ved All England her

2 kommentarer
Vis kommentarer