Dansker skal møde Viktor Axelsens banemand i finalen

Anders Antonsen er finaleklar i Indonesia Masters. Han skal møde Kent Momota, som ydmygede Viktor Axelsen.

Anders Antonsen er klar til finalen i Indonesien. Foto: Jens Dresling
Anders Antonsen er klar til finalen i Indonesien. Foto: Jens Dresling

Finalen i herresingle i badmintonturneringen Indonesia Masters bliver en dyst mellem danskeren Anders Antonsen og verdensranglistens nummer et, Kento Momota, der allerede har slået tre danskere i turneringen.

Lørdag formiddag dansk tid spillede 21-årige Anders Antonsen sig i finalen ved at besejre hjemmebanehåbet Jonatan Christie i Jakarta.

Efter lidt indledende problemer vandt Antonsen med 21-18, 21-16 i løbet af 43 minutter. Dermed er han klar til sin største finale i karrieren.

Her kunne han have rendt ind i landsmanden Viktor Axelsen i finalen, men den tidligere verdensmester måtte kapitulere, da han mødte Kento Momota.

Japaneren vandt 21-16, 21-4 og slog dermed en dansker for tredje gang i turneringen. Tidligere havde han også gjort det af med Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus.

Indoneseren Jonatan Christie vandt tidligere i turneringen over Rasmus Gemke, der trak sig med en skade efter at have tabt første sæt.

Tidligt i lørdagens semifinale så Anders Antonsen ud til at blive endnu en skalp for Christie.

Det aarhusianske håb halsede efter i stort set hele første sæt. Efter en skidt start fik han udlignet til 8-8, men kun for at se Christie slå et nyt hul.

Nede 12-16 lignede Antonsen en spiller på vej mod et sættab, men så ændrede sættet fuldstændig karakter. Danskeren vandt syv dueller i træk, og kort efter vandt han første sæt.

Det satte pres på hjemmebanehåbet, som virkede frustreret i andet sæt. Det udnyttede danskeren til at skabe et solidt hul på fem point midt i sættet.

Det knækkede for alvor den jævnaldrende Jonatan Christie, der ikke lignede en spiller med motivationen til et comeback. Antonsen spillede sig frem til seks matchbolde, og på den tredje af dem sikrede han sig sejren.

Da Viktor Axelsen efterfølgende var i aktion, måtte han erkende, at han mødte en på dagen bedre spiller. Momota førte fra start til slut i første sæt.

Axelsen var tæt på ved 15-16, men japaneren vandt de følgende fem dueller og dermed sættet.

På Momotas sætbold sendte Axelsen opgivende servereturen ud af banen, og samme attitude tog fynboen med ind på banen i andet sæt.

Her blev han banket i en sjældent set grad, og Momota vandt med de ydmygende sejrscifre 21-4 i andet sæt efter en stime på 12 point i træk undervejs.

Malaysia Masters rangerer som en Super 500-turnering på World Touren.

3 kommentarer
Vis kommentarer