Danskere i stort drama mod verdensmestrene

Kim Astrup og Anders Skaarup leverede en jætte-indsats mod de kinesiske verdensmestre ved sæsonfinalen i Guangzhou

Kim Astrup (forrest) og Anders Skaarup er klar til semifinalen ved sæsonfinalerne i Kina. Men det efter en udmarvende kamp fredag. Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix
Kim Astrup (forrest) og Anders Skaarup er klar til semifinalen ved sæsonfinalerne i Kina. Men det efter en udmarvende kamp fredag. Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix

Den gode nyhed først: Danmarks bedste herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup er klar til lørdagens semifinaler ved sæsonfinalerne i badminton.

Det knap så gode nyhed er så, at danskerne er mørbankede efter en helt igennem hæsblæsende gruppefinale fredag eftermiddag mod verdensmestrene fra Kina, Li Junhui og Liu Yuchen.

Og så tabte de. I en tæt tresætter endte kineserne med et til tider øredøvende publikum i ryggen som vindere med 18-21, 21-15, 21-17.

At danskerne alligevel er semifinaleklar skyldes, at indoneserne Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo tidligere på dagen måtte trække sig med en skade til førstnævnte. Og da det andet kinesiske par i gruppen, Han og Zhou, ikke havde vundet noget som helst de første to dage, var det klart, at begge par var videre - uanset udfaldet.

Alligevel gav de alt, hvad de havde i sig for at sikre gruppesejren.

Det betød et drøn af en kamp, for ingen havde lyst til at tabe og dermed risikere at møde japanske Endo og Watanabe, der i skrivende stund ligner en vinder af gruppe B.

Kampen bød på en lang række lange og udmarvende dueller, hvilket allerede mod slutningen af 1. sæt satte sit præg på spillerne, der virkede trætte. Det fik kun duellerne til at blive længere, da deres smash alt andet lige ikke havde samme speed som tidligere.

Læg dertil Li Junhuis knæskade i andet sæt, der kortvarigt stillede spørgsmålstegn ved, om parret kunne fortsætte.

Han fik noget spray og forbinding på, og så var det ellers ud over stepperne igen. Men han var mærket, det var tydeligt.

Alligevel hev de andet sæt i hus og sågar også den endelige sejr.

Det pudsige ved reglerne er, at de to kan rende ind i hinanden igen i lørdagens semifinale. For der er tale om lodtrækning, hvor det eneste sikre er, at de to gruppevindere ikke kan møde hinanden.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere