Annonce:
Annonce:

De danske badmintonherrer taber semifinalen i Thomas Cup

Anders Antonsens nederlag i anden herresingle stækkede Danmark, som må nøjes med bronze efter nederlag på 1-3

Anders Antonsen tabte sin kamp, og da den danske double også tabte, er Thomas Cup overstået for Danmark. Foto: Jens Dresling
Anders Antonsen tabte sin kamp, og da den danske double også tabte, er Thomas Cup overstået for Danmark. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Badminton

Det var de danske singler, som skulle bære det tungeste læs i Thomas Cup-semifinalen mod Indonesien, men en træt Anders Antonsen blev nedkæmpet, og så måtte Danmark se sig slået med 1-3 i holdkampen.

Dermed må Danmark nøjes med bronze, mens de to mest vindende nationer i turneringens historie, Kina og Indonesien, spiller om guld søndag i Aarhus.

- I de her kampe handler det om bredden, og i dag (lørdag, red.) tabte vi til et hold, som var lidt bredere end os. Indoneserne greb de mikroskopiske chancer, vi gav til dem, lyder det fra landstræner Kenneth Jonassen.

Med udsigt til to meget svære doubler var det vigtigt, at Viktor Axelsen gav danskerne en god start i den første single.

Selv om modstanderen var Anthony Ginting, verdens nummer fem, så blev kampen præcis så lidt spændende som Axelsens tidligere kampe i turneringen.

Annonce:

Ingen kan matche OL-guldvinderen for tiden, og man fik til tider nærmest medlidenhed med den klejne indoneser, som blev kostet rundt på banen og tabte 9-21, 15-21.

Axelsen selv var da også godt tilfreds med sin egen indsats.

- Jeg spillede næsten fejlfrit og med god variation, stod godt på banen, og det gjorde, at jeg kunne spille på den måde derinde i dag. Ginting gjorde, hvad han kunne, men jeg tror, han blev lidt frustreret, da det meste kom tilbage, siger Axelsen.

Kim Astrup og Anders Skaarup spillede et fremragende andet sæt mod verdens gennem flere år stærkeste double, Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon.

Det blev ikke til en overraskende dansk sejr i tre sæt, men indoneserne blev vist, at de ikke ville komme gratis til nogen sejre i holdkampen.

Det gjorde Danmark dog heller ikke, og de danske sejrschancer kom under gevaldigt pres, da Anders Antonsen tabte en udmarvende neglebider til Jonatan Christie.

Annonce:

Danskeren overlevede ellers et par sætbolde i første sæt, men misbrugte også et par selv og tabte 23-25. Han kom igen og tog andet 21-15, men danskerens tank kørte på reserverne.

På tærsklen til krampe tabte Antonsen tredje sæt 16-21 og måtte endda droppe mødet med pressen lige efter grundet begyndende krampe i et par helt udtømte ben.

I stedet for at skulle spille for sejren, som det var tilfældet i kvartfinalen, skulle herredoublen med Mathias Christiansen og Frederik Søgaard i stedet spille for at holde Danmark inde i kampen.

Sammen med den anden double var det på papiret den sværeste kamp for danskerne. Modstanderne, Fajar Alfian og Muhammad Rian Ardianto, er nummer syv i verden, mens de to danskere normalt ikke spiller sammen.

Det krævede et mindre mirakel at tvinge holdkampen ud i en femte og afgørende kamp med ansvaret i rutinerede Hans-Kristian Vittinghus' hænder.

Og desværre for danskerne var miraklernes tid forbi. Søgaard og Christiansen kunne ikke stille noget op mod de stærke indonesere, som tog sejren med 21-14, 21-14.

Annonce:

Skuffelsen var tydelig at spore i den danske lejr, men oplevelsen af at spille Thomas Cup på hjemmebane har alligevel efterladt et stort indtryk hos landstræneren.

- Hold kæft nogle fede tilskuere. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Da Anders fik sin første sætbold i første sæt af sin kamp, eksploderede det derinde. Det er det fedeste, jeg har oplevet på dansk grund, siger Kenneth Jonassen.

Danmarks Thomas Cup-præstationer gennem tiden

Thomas Cup blev spillet første gang i 1949, hvor Danmark blev nummer to efter Malaysia. Kina har domineret dette årtusind, men Indonesien er med 13 titler stadig den mest vindende nation.

Danmark tabte lørdag semifinalen til netop Indonesien, og Danmark får altså ikke chancen for at gentage triumfen fra 2016 i denne omgang.

Her er en oversigt over Danmarks præstationer i den hæderkronede turnering:

* Vinder

2016.

* Andenpladser

1949, 1955, 1964, 1973, 1979, 1996, 2004 og 2006.

* Exit i semifinale

1986, 1988, 1990, 1998, 2000, 2002, 2012, 2018 og 2021 (udsat fra 2020 grundet coronapandemien).

Kilde: Det Internationale Badmintonforbund (BWF).

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: