Derfor lurepasser Danmark

Skader betyder, at det danske hold først afsløres fire timer timer før Thomas Cup-finale

Først i nat afgøres det, om Jan Ø. Jørgensen vil blive klar til at spille Thomas Cup-finale
Først i nat afgøres det, om Jan Ø. Jørgensen vil blive klar til at spille Thomas Cup-finale

Det store hemmelighedskræmmeri er i gang.

Først fire timer før publikumsyndling Viktor Axelsen skal på banen i Thomas Cup-finalens åbningskamp, skal den danske lejr røbe, om de to skadede spillere, Jan Ø. Jørgensen og Mads Pieter Kolding er blevet klar til at spille mod Indonesien.

Forinden har de to været forbi fysioterapeut, Michael Ries Dünweber, som skal vurdere deres hofteskader, der holdt dem ude af semifinalegyseren mod Malyasia.

- Vi opererer med både en Plan A og Plan B, lyder det i telefonen fra sportschef, Finn Trærup-Hansen, som ikke vil sætte procenter på chancerne for, at de to 'førstevalg' kan blive klar til den største finale i mange år set med danske badmintonøjne.

Heldigvis har reserverne i form af den tidligere tre dobbelte junioreuropamester, Emil Holst og en af verdens bedste doublespillere, Mathias Boe med succes vikarieret, så Danmark for første gang i 10 år igen er at finde i en Thomas Cup-finale.

De otte forudgående gange har de danske badmintonmænd altid tabt, så det er igen lidt af en 'skrækfinale'.

Tættest på at vinde var Danmark tilbage i 1964, da stjernerne hed Erland Kops, Knud Aage Nielsen, Finn Kobberø, Jørgen Hammergaard Hansen.

Modstanderen var som i morgen tidligt kl. 7.00, Indonesien, som i 1964 vandt med 5-4.

Så lige kan finalen søndag morgen også blive med en dansk fordel i singlerne, mens Indonesien på papiret er stærkest i herredoublerne.

Hvorfor, Indonesien igen har svækket sig i singlerne ved ikke at have deres bedste spiller, Tommy Sugiarto med, vides ikke.

- Selvfølgeligt kan man kigge på verdensranglisterne og konkludere, at singlerne ser ud til at blive afgørende, men en holdmatch er meget andet, siger Finn Trærup-Hansen, der håber på, at det medlevende kinesiske publikum i Kunshan, en millionforstad til Shanghai, vil bakke Danmark op, som det har været tilfældet i matcherne mod de forsvarende Thomas Cup-mestre fra Japan og mod Malaysia.

- Hvis Jan Ø. Jørgensen meldes klar, skal Hans-Kristian Vittinghus igen spille 3. single, fordi det er verdensranglisten, der bestemmer rangeringen på holdkortet, så det kan sagtens blive ham eller reserven Emil Holst, som skal afgøre det hele.

- Når modstanderen ellers ikke er en kineser, er Viktor Axelsen utrolig populær i Kina, fordi han bl. a. kan tale kinesisk, fortæller Finn Trærup-Hansen, der efter et holdmøde lørdag eftermiddag gav spillerne fri til at slappe af og koncentrere sig om den store finale, der er kommet lidt bag på den danske lejr.

Doublespecialisten Carsten Mogensen var på forhånd væk, mens skaderne hos Jan Ø. Jørgensen og Mads Pieter Kolding har tvunget Danmark til at tænke 'alternativt'.

- Et eller andet sted kan jeg ikke lade være med at tænke på EM 1992. Vi er godt nok ikke kommet med på  et afbud, men der er stadig lidt af den samme stemning. Selv om det har været hårdt, prøver spillerne altid at finde løsninger og slide sig igennem kampene, siger en stolt Finn Trærup-Hansen, der har lovet spillerne at smide trøjen, hvis det endeligt vil lykkes for dansk badminton at vinde den 27. udgave af Thomas Cup.

1 af 2 Hans-Kristian Vittinghus skal måske spille den afgørende kamp i Thomas Cup-finalen (Foto: Jens Dresling)
2 af 2 Først i nat afgøres det, om Jan Ø. Jørgensen vil blive klar til at spille Thomas Cup-finale
4 kommentarer
Vis kommentarer