Annonce:
Annonce:

Du milde kineser: Røber hemmeligheden i Guld-Viktors succes

Viktor Axelsen er godt i gang med at erobre badmintonverdenen. Den sidste måned har karrieren for alvor taget fart, og nu løfter faren lidt af sløret for, hvorfor sønnen gang på gang banker de bedste

Se eller gense Viktor Axelsens triumf i BWF Super Series Japan Open her. Video: AP/SNTV
Annonce:
Følg Badminton

VM-titel i Glasgow, førsteplasen på verdensranglisten og sejr i Japan Open.

Den sidste måned har Viktor Axelsen forvandlet alt, han har rørt ved til guld som selveste kong Midas. Den 23-årige fynbo vader i succes. Kinesiske virksomheder står i kø for at sponsorere den høje dansker fra det kolde nord, medierne river i ham for at finde ud af, hvem manden med den hårde smash er - alle vil have en del af Guld-Viktor lige for tiden.

Men hvorfor er Viktor Axelsen pludselig blevet en frygtindgydende modstander for sportens største stjerner? Det skal der ifølge manden, der holder styr på badmintonfænomenet og varetager hans interesser, ingen ringere end farmand, Henrik Axelsen, være en klar grund til.

Annonce:

- Det handler om, at han snakker kinesisk (mandarin red.), og han kan høre, når de bliver coachet, han kan snakke med dem ude i omklædningsrummet, og det aftvinger respekt hos modstanderne. Det bliver de psyket af på banen. Du har aldrig nogen sinde set Lin Dan være så forvirret, som når han møder Viktor. Han kigger ud på sin træner hele tiden, fordi han ikke aner, hvad han skal gøre.

Viktor Axelsen med et sejrsbrøl efter triumfen i Tokyo, hvor han satte den tidligere verdensetter på plads. Foto: AP
Viktor Axelsen med et sejrsbrøl efter triumfen i Tokyo, hvor han satte den tidligere verdensetter på plads. Foto: AP

Han er heller ikke i tvivl om, at Viktor er vokset kolossalt som badmintonspiller efter OL-succesen.

- Han er så sej fysisk. Han spiller hårdt, og rent mentalt er han vokset ekstremt meget det sidste halve år. Du kan se på alle hans modstandere, om det er Lin Dan eller andre, så er de bange for Viktor. Førhen har de kunne tricke ham ved at være længe om at serve, ved at skifte bolde og køre det psykiske spil, som de kunne slå ham på, men det kan de ikke længere.

Badminton er vildt populært i Asien og med god grund. Historisk set har det nemlig altid været kineserne, indoneserne og koreanerne, der især har domineret toppen af verdensranglisten. En liste som danske Viktor Axelsen nu topper, efter han har slået samtlige spillere i top ti. Men vejen til at blive nummer et har krævet store ofrer, fortæller Henrik Axelsen.

Annonce:

- At lægge så meget i det og fravælge så meget af et normalt ungdomsliv for at kunne spise rigtigt, sove rigtigt og træne rigtigt. At se det hele lige pludselig give pote, det gør mig selvfølgelig sindssygt stolt på hans vegne.

Viktor er nede på jorden
Der har stort set ikke været et minuts pause for den ombejlede danske verdensstjerne efter VM-succesen, og ifølge Henrik Axelsen har den sidste måned været langt ud over det sædvanlige for familien, men Viktor selv er stadig meget ydmyg omkring det hele.

- Han tager det meget oven fra og ned. Han møder stadig de samme folk, når han går i Netto hjemme i Valby og tager billeder med dem. Han er endnu tættere på det hele og oplever det tæt på, men i bund og grund er vi jo født med begge ben på jorden og med bar røv ligesom alle andre, så det er ikke fordi, han pludselig tror, at han kan gå på vandet.

Det har været en turbulent måned for guld-Viktor, der har haft lidt mere travlt end normalt. Her ses han efter hyldesten hjemme i Odense. Foto: Stine Tidsvilde
Det har været en turbulent måned for guld-Viktor, der har haft lidt mere travlt end normalt. Her ses han efter hyldesten hjemme i Odense. Foto: Stine Tidsvilde

Viktor Axelsen slog for alvor igennem, da han vandt OL-bronze i Rio i 2016, og her godt og vel et år senere sidder han på tronen af sporten som den bedste badmintonspiller i verden.

Annonce:

- Alle dem der har sagt, at det var fint, han har fået bronze, men han mangler lige at slå den og den. Der har hele tiden været lidt Jantelovsdanmark over det på en sød måde, men dem har han lukket munden på nu, siger en stolt far.

Næste mål for Viktor Axelsen er på hjemmebane under Denmark Open som løber af stablen 17 oktober.

FAKTA: Viktor Axelsens sejre og medaljer

23-årige Viktor Axelsen føjede søndag endnu en titel til samlingen, da han vandt Super Series-turneringen Japan Open med en finalesejr over Lee Chong Wei.

Her følger Viktor Axelsens sejre og medaljer:

Turneringssejre:

Japan Open 2017.

Verdensmester 2017.

India Open 2017.

World Superseries Finals 2016.

Europamester 2016.

Copenhagen Masters 2015.

Copenhagen Masters 2014.

Swiss Open 2014.

Copenhagen Masters 2013.

Denmark International 2013.

Spanish Open 2011.

Cyprus International 2010.

Junior europamester 2011.

Junior verdensmester 2010.

U17-Europamester 2009.

Medaljer:

Guld, VM i Glasgow 2017.

Bronze, EM i Kolding 2017.

Bronze, OL i Rio 2016.

Bronze, VM i København 2014.

Bronze, EM i Kazan 2014.

Bronze, EM i Karlskrona 2012.

Kilde: tournamentsoftware.com.

Sådan fejrede Viktor sin store triumf med vennerne

Verdensmester og verdensetter: Axelsen har det fedt!

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: