Efter chokerende udmelding: Landsholdet kan godt bruge verdensstjerne

Den 38-årige badmintonstjerne Mathias Boe rykker teltpælene væk fra Danmark for at komme tæt på sin indiske kæreste og kommer ikke til at deltage i den daglige træning. Det forhindrer ham dog ikke i at deltage i mesterskaber for Danmark

Mathias Boe (med pokalen) var med til at vinde Thomas Cup (VM for herrehold, red.) i 2016 med Danmark, og han kan måske komme til at spille en rolle på landsholdet igen trods sin udmelding torsdag. Foto: AP
Mathias Boe (med pokalen) var med til at vinde Thomas Cup (VM for herrehold, red.) i 2016 med Danmark, og han kan måske komme til at spille en rolle på landsholdet igen trods sin udmelding torsdag. Foto: AP
Følg Badminton

En af de bedste doublespillere gennem tiderne Mathias Boe kom fredag med en overraskende melding.

Han kommer ikke til at deltage i den daglige forbundstræning med sine danske badmintonkolleger. Han flytter nemlig væk fra Danmark - enten til Indien og Dubai - for at komme tættere på sin indiske kæreste.

På det sportslige plan kommer 38-årige Mathias Boe og makkeren, 35-årige Carsten Mogensen, til at deltage i individuelle turneringer uændret af Boes udmelding.

Angående fremtiden på det danske landshold er det dog en anden snak, men Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, vil ikke afvise at udtage den rutinerede herredoublespiller.

- Vi har haft tradition for, at vi godt kan udtage spillere uden for eliteprogrammet til mesterskaber. Det gjorde vi sidste år, da Mette Poulsen blev udtaget til EM. Så vi kan godt vælge at udtage Boe til landsholdet, og det har Boe også sagt, at han kunne være interesseret i.

- Vi vil vurdere, om det vil være hensigtsmæssigt i forhold til vores muligheder, og selvfølgelig om Boe har lyst til det, så den mulighed eksisterer stadigvæk, siger Jens Meibom til Ekstra Bladet.

Usikker om niveau
Jens Meibom nævner, at forbundet dog er usikker på, om de tidligere OL-sølvvindere kan fastholde deres høje niveau, når parret ikke træner sammen til dagligt.

- Der giver selvfølgelig et usikkerhedsmoment, at Boe nu flytter til udlandet.

- Vi kan ikke forudse, hvad det kommer til at betyde for deres sportslige niveau, men derudover er det en forudsætning for at være en del af vores eliteprogram, at man kan komme og træne hver dag på elitecenteret og bidrage til de andre spilleres udvikling. Og det kan man ikke, når man ikke bor i landet, siger Meibom.

Med Mathias Boes flytning betyder det, at den 38-årige doublespiller ikke kommer til at være en del af eliteprogrammet. Det får den konsekvens, at parret ikke får stillet en hovedtræner til rådighed eller kan benytte sig af de servicetilbud, der er i eliteprogrammet eksempelvis fysioterapi og læger.

Carsten Mogensen vil dog frem til All-England i marts måned næste år stadig kunne benytte disse servicetilbud.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses Mathias Boe og Carsten Mogensen i aktion ved Denmark Open i oktober 2018. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Her ses Mathias Boe og Carsten Mogensen i aktion ved Denmark Open i oktober 2018. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
 

Boe kan komme bag køen
Badminton Danmark støtter fuldt ud op om Mathias Boes beslutning om at flytte tættere på kæresten. Boe kommer dog bag køen, hvis forbundet skal vælge mellem to lige gode spillere til et mesterskab.

Næste opgave for det danske landshold er i februar, hvor EM for blandede hold bliver spillet i Danmark.

- Hvis vi står og skal vælge mellem to næsten lige gode spillere i forhold til noget sportsligt, så vil vi nok vælge ham, som er en del af vores træningsmiljø. Det er helt legitimt, og det står vi ved. Det kan dog give mening at udtage Boe til et mesterskab, hvis vi vurderer, at han kan bidrage til at vinde medaljer til Danmark, siger Meibom.

Mathias Boe og Carsten Mogensen er ubetinget den mest succesfulde danske herredouble i nyere tid. De har både vundet OL-sølv, VM-sølv og den prestigefyldte turnering All England to gange. Parret har også været placeret som nummer ét i verden.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Carsten Mogensen, men han er ikke vendt tilbage på henvendelserne.

 

***
Nye konstellationer på vej

Med Mads Conrad-Petersens udmelding om pause på ubestemt tid og Mathias Boes flytning til udlandet har det fået Badminton Danmark til at lave en ny plan for herredoublerne.

- Vi er gang med at kigge på nye konstellationer, og vi er parat til at melde noget ud på mandag eller tirsdag i næste uge, for hvad det kommer til at betyde.

- Er der spillere, som kommer til at skifte kategori?

- Det kan jeg ikke udtale mig om før i næste uge, siger Meibom.

De danske badmintonstjerner træner ikke i øjeblikket i Brøndby med eliteprogrammet, da Badminton Danmark og DEF-Sport ikke har kunnet blive enige om en ny aftale gældende fra 1. december.

Meibom oplyser, at der er planlagt et møde fredag 7. december, men at det forudsætter, at Badminton Danmarks hovedbestyrelse – på deres møde onsdag 5. december - beslutter, at de får forlænget deres forhandlingsmandat.

Landsholdsstjerne midt i krisetid: Jeg stopper

Udelukket på ubestemt tid: Dansk stjerne forstår ikke beslutning

Farcen total: Danske verdensstjerner må ikke spille

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind