Annonce:
Annonce:

Efter første triumf i 53 år: - Det blev fejret med champagne og fadøl

For første gang siden 1965 sejrede en dansk damedouble ved All England, da Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl gik hele vejen. Triumfen er da også blevet fejret på behørig vis

Annonce:
Følg Badminton

En drøm er gået i opfyldelse for Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, som gik hele vejen ved Super 1000-turneringen All England.

Den danske damedouble kommer i den danske All England-historiebog, da det er første gang i 53 år, at en damedouble går hele vejen i Birmingham.

Glæden var derfor stor efter sejren, som blev fejret med jubel og passende mængder alkohol.

- I England efter triumfen så var der gang i den, så der gik tiden hurtigt. En stor gruppe danskere havde rejst herover og støttet os hele ugen, og vi tog derefter hen til deres hotel. Her skålede vi i champagne og drak fadøl i løbet af aftenen, så det var rigtig hyggeligt, siger Christinna Pedersen til Ekstra Bladet.

Christinna Pedersen har All England på sin top tre liste over titler, som hun gerne vil vinde i karrieren. Det gør også sejren ekstra speciel.

Annonce:

- Det er kæmpe turnering for os, og en turneringssejr ved All England har vi næsten kun haft i vores drømme. All England er den turnering med de største traditioner. All England kommer lige efter OL og VM i min optik, da alle de store jagter den titel, derfor er det endnu mere fantastisk, at vi ender med at vinde den, siger hun.

Den danske damedoublespiller pointerer, at den danske opbakning på lægterne betød meget for de nykårede All England-vindere.

- Det betyder rigtig meget, at vi kan høre gruppen af danskere på lægterne, og de er gode til heppe på os. Tilskuerne synes, at det er fedt, at europæerne kommer langt. Vi kan kun være dybt taknemmelige for den opbakning, som vi fået i Birmingham, siger Pedersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Christinna Pedersen jubler efter finalesejren over Fukushima og Hirota. Foto: imago/Action Plus/ All Over Press
Christinna Pedersen jubler efter finalesejren over Fukushima og Hirota. Foto: imago/Action Plus/ All Over Press
 

Nu skal der kobles af
Det næste stykke tid er planen, at den danske damedouble skal koble lidt af, inden det går løs med internationale turneringer i april måned.

Tirsdag var Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen dog allerede i kamp igen. Her var Juhl og Pedersen med på holdkortet for deres danske hold Skovshoved i den danske badmintonliga i det første kvartfinaleopgør mod Gentofte. Her sejrede Skovshoved med 4-0.

Annonce:

Ifølge Pedersen er det et godt afbræk fra de mange internationale turneringer.

- Lige nu vil vi gerne bare nyde denne her triumf, men næste store opgave for os er VM til august, og inden da er der individuelt EM og VM for kvindehold. Ellers prøver vi bare at slappe af i vores lejlighed og hygge os ved at spille holdkampe i den danske liga for Skovshoved. Det er altid hyggeligt at skulle spille som et hold i stedet for at jagte succeserne alene, så det passer os fint, siger hun.

Skovshoved og Gentofte mødes igen i det andet kvartfinaleopgør 26. marts.

Næste internationale opgave for Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er EM i Spanien i april måned.

Uheld ved at koste historisk triumf: Holdt det hemmeligt for landstræner

Eksperter lægger sig ned: De har udødeliggjort sig

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce: