Efter makkerens chokerende besked: Dansk stjerne tager stort spring

Den danske badmintonspiller Mads Pieler Kolding skal fremover spille sammen med Alexandra Bøje i mixeddouble og Niclas Nøhr i herredouble. Det sker som følge af, at Mads Conrad-Petersen holder pause på ubestemt tid, og at Joachim Fischer er blevet smidt af landsholdet

Mads Pieler Kolding (øverst, fjerde fra venstre) skal spille med Alexandra Bøje i mixeddouble. Kolding har i mange år spillet herredouble med Mads Conrad-Petersen. Foto: AP
Mads Pieler Kolding (øverst, fjerde fra venstre) skal spille med Alexandra Bøje i mixeddouble. Kolding har i mange år spillet herredouble med Mads Conrad-Petersen. Foto: AP

Et nyt dansk mixeddoublepar ser dagens lys. Mads Pieler Kolding, der har dannet makkerskab med Mads Conrad-Petersen i herredouble, skifter sin primære kategori ud. Han skal fremover slå hårde og stejle smash på linjerne i mixeddouble sammen med unge Alexandra Bøje.

Det meddeler Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

- I og med at Conrad (Mads, red.) ikke er til rådighed, har vi fået en mulighed for at afprøve Mads Kolding og Alexandra Bøje i mixeddouble. Kolding har tidligere spillet mixeddouble med Kamilla Rytter Juhl, hvor han gjorde det rigtig godt, og jeg ser rigtig meget frem til at se, hvad de to kan præstere sammen.

- Vi mener, at Kolding har et interessant potentiale i mixeddouble, som det bliver spændende at følge i samspil med Alexandra. Samtidigt er det klart, at vi skal have lidt tålmodighed med den nye konstellation, da Kolding naturligvis skal bruge lidt tid på at vænne sig til mixed igen, og de samtidigt er et nyt par, siger Jens Meibom i en pressemeddelelse.

Mads Pieler Kolding kommer til at stille op i to kategorier, når det passer ind i hans program. Hans nye makker bliver Niclas Nøhr, da Koldings normale Mads Conrad-Petersen holder pause på ubestemt tid.

Nøhr spillede tidligere sammen med Kasper Antonsen i herredouble, men Antonsen blev efter Denmark Open i år smidt af forbundstræningen. Nøhr spiller mixeddouble med Sara Thygesen.

Vil frem på verdensranglisten
Mads Pieler Kolding glæder sig til at prøve kræfter med mixeddouble igen. Han har tidligere været med i verdenstoppen i mixeddouble med Kamilla Rytter Juhl som makker.

- Det bliver spændende og udfordrende, men også som en fin chance for at få prøvet mig af i mixed igen. Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil op og spille med, hvor det er sjovt, men det kommer til at tage tid, så vi skal være smarte i vores udvikling og ikke forhaste den, siger Kolding.

Alexandra Bøje har indtil nu dannet par med Joachim Fischer på banen. Hun har dog stort gå-på-mod og ser frem til makkerskabet med Kolding.

- Jeg glæder mig og ser meget frem til at spille sammen med Mads (Kolding, red.). Jeg tror på, at det bliver godt mellem os, og vi går begge to ind til makkerskabet med en masse motivation.

- Ingen tvivl om, at vi vil stræbe efter at gøre det rigtig godt og komme højt op på verdensranglisten, men lige nu skal vi først og fremmest finde hinanden og stille og roligt komme i gang med projektet, siger Bøje.

Ikke tilfældigt
Tidligere på dagen blev det annonceret, at landsholdet har valgt at droppe Joachim Fischer, og han stopper på forbundstræningen til marts. Sportschef hos Badminton Danmark, Jens Meibom, har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, at det ikke var tilfældigt, at forbundet fortalte om Fischers landsholdsstop mandag.

- Skulle I have givet Fischer længere snor med Bøje?

- Det er da sikkert nogen uden for, som der synes, men jeg vil vove at påstå, at vores analyser af spillernes sportslige potentiale er ret grundige. Der er derudover en timing i det her. Med de nye regler gælder et nyt pars sammensatte point kun indtil, at de har fået deres første turneringsresultat.

- Og derfor er det vigtigt at give et nyt par mulighed for at spille flere turneringer i rap, inden deres første resultat bliver registreret. Vi har deadline i morgen (tirsdag, red.) for tilmeldinger til Østen turneringerne i januar, og derfor var timingen den rette nu, siger Meibom til Ekstra Bladet.

Mads Pieler Koldings herredoublemakker Mads Conrad-Petersen annoncerede i slutningen af november, at han holder pause på ubestemt tid fra landsholdet. Badminton Danmark nævner, at mixeddoublekategorien er førsteprioritet for Kolding og Nøhr.

Se også: Dansk OL-stjerne droppes på landsholdet

Se også: Efter chokerende udmelding: Landsholdet kan godt bruge verdensstjerne

Se også: Landsholdsstjerne midt i krisetid: Jeg stopper

Se også: Udelukket på ubestemt tid: Dansk stjerne forstår ikke beslutning

Se også: Farcen total: Danske verdensstjerner må ikke spille

2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere