Færdig ved VM

Anders Antonsen er blandt de sidste otte i Basel, mens Jan Ø. Jørgensen er ude efter nederlag i tredje runde

Jan Ø. Jørgensen er færdig ved VM i badminton Foto: Ritzau Scanpix
Jan Ø. Jørgensen er færdig ved VM i badminton Foto: Ritzau Scanpix

Badmintonspilleren Anders Antonsen er det sidste danske håb i herresingle ved VM i Schweiz.

Torsdag spillede den 22-årige dansker sig videre til kvartfinalerne, mens den ni år ældre Jan Ø. Jørgensen måtte forlade turneringen efter et nederlag i tredje runde.

Femteseedede Antonsen slog japanske Kanta Tsuneyama med 23-21, 21-18, mens Jan. Ø. Jørgensen blev besejret med 12-21, 16-21 af indoneseren Jonatan Christie.

I kvartfinalen skal Antonsen op imod den kinesiske stjerne Chen Long, der er tredjeseedet i Basel.

Anders Antonsen fik en næsten suveræn åbning på sin kamp med en føring på 13-1, men det lykkedes alligevel Tsuneyama at få skabt spænding med et stærkt comeback.

Japaneren bragte sig foran med 21-20, men måtte alligevel se Antonsen tage første sæt.

Andet sæt blev en særdeles jævnbyrdig affære, hvor danskeren igen var stærkest på de afgørende bolde.

Anders Antonsen er videre ved VM. Foto: Ritzau Scanpix
Anders Antonsen er videre ved VM. Foto: Ritzau Scanpix
 

Forinden var Jan Ø. Jørgensen blevet slået af Jonatan Christie, der indledte første sæt med at tage en føring på 7-1. Den rutinerede dansker kom bedre med og fik reduceret til 10-11.

Herefter trak Jonatan Christie igen fra og kørte sikkert første sæt hjem.

I andet sæt fik danskeren oparbejdet en føring på 11-6, inden han tabte en stime på otte bolde og kom bagud 11-14.

Det lykkedes Jan Ø. Jørgensen at komme på omgangshøjde, inden Christie igen satte en stime sammen og vandt syv bolde i træk på vej mod sejren i to sæt.

Senere torsdag skal Mia Blichfeldt i aktion i damesingle. Det samme skal Maiken Fruergaard og Sara Thygesen i damedouble.

En storspillende Jan Ø. Jørgensen sikrede sig en plads i tredje runde ved dette års VM. Foto: Dita Alangkara Badminton Jan Ø. Jørgensen brager videre ved VM

Viktor Axelsen har i 2019 nået All England-finalen. De seneste måneder har dog været plaget af afbud til flere store turneringer som følge af allergi og skader. Foto: Rui Vieira/AP/Ritzau Scanpix Badminton Dansk verdensstjerne går glip af VM

Antonsen måtte se sig besejret af indonesiske Jonatan Christie, der kun var to sæt om at slå danskeren ud af Japan Open. Foto: Toshifumi Kitamura/Ritzau Scanpix Badminton Indoneser sender fejlpræget Antonsen ud af Japan Open

0 kommentarer
Vis kommentarer