Annonce:
Annonce:

Farcen total: Danske verdensstjerner må ikke spille

Badminton Danmark og DEF-Sport kan ikke blive enige om en ny aftale

Viktor Axelsen og de danske badmintonspillere kan ikke blive enige med Badminton Danmark. En aftale skal på plads, før at Axelsen igen kan spille VM. Foto: AP
Viktor Axelsen og de danske badmintonspillere kan ikke blive enige med Badminton Danmark. En aftale skal på plads, før at Axelsen igen kan spille VM. Foto: AP
Annonce:
Følg Badminton

Viktor Axelsen, Jan Ø. Jørgensen, Hans-Kristian Solberg Vittinghus og de andre danske landsholdsspillere i badminton går en usikker fremtid i møde.

Badminton Danmark og Dansk Elitesportsøveres Forening har ikke kunnet blive enige om en ny aftale inden deadline. Den oprindelige aftale udløber fredag 30. november.

Administrerende direktør i Badminton Danmark, Bo Jensen, ærgrer sig over uenigheden.

- I Badminton Danmark knokler vi for at skabe de bedste rammer for de danske badmintonstjerner og for at udvikle dansk badminton med talentudvikling, børnetræning og meget andet.

- Her har Eliteprogrammet gennem en lang årrække bevist, at Danmark er i stand til at konkurrere mod stærke badmintonnationer som Kina, Japan og Malaysia, siger Badminton Danmarks administrerende direktør, Bo Jensen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses de danske spillere til træning. En ny aftale gør, at de danske spillere ikke kan træne hos Badminton Danmark. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Her ses de danske spillere til træning. En ny aftale gør, at de danske spillere ikke kan træne hos Badminton Danmark. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Han mener, at de danske spilleres træning gør dem konkurrencedygtige med de andre lande, og at de danske spilleres eliteprogram er vigtig for fremtiden.

- Årsagen til, at det fortsat kan lade sig gøre, er, at Eliteprogrammet skaber de bedste forudsætninger for spillernes sportslige udvikling og danner et træningsfællesskab, hvor dagens topspillere sidder på skuldrene af gårsdagens topspillere, ligesom de selv skal være med til at bære morgendagens topspillere frem.

- Det er en arv, vi skal forvalte og give videre til kommende generationer af talenter, siger Jensen.

Må ikke spille på landsholdet
Uden en aftale kan de danske badmintonspillere ikke blive udtaget til landsholdet. Derudover kan de danske stjerner ikke få deres daglige elitetræning i Brøndby. Badminton Danmark kan ligeledes ikke stille trænere til rådighed til individuelle turneringer.

Annonce:

Det danske badmintonforbund er også dem, der melder badmintonspillerne til blandt andet VM. Uden en aftale kan de danske badmintonspillere vinke farvel til deltagelse ved den prestigefyldte turnering. Badmintonspillerne vil dog stadig kunne stille op i individuelle turneringer.

Herredoublen Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrup Sørensen har som de eneste danskere sikret sig en plads ved World Tour Finals i Kina i december. Konfilkten kan berører dem, hvis en aftale ikke er faldet på plads inden, da Badminton Danmark ikke sender blandt andet trænere til turneringen uden en ny aftale.

I pressemeddelelsen slår Jensen fast, at det er principielle spørgsmål i forhold til de danske spilleres eliteprogram og dansk badmintons fremtid, som de to parter ikke kan blive enige om.

En af de største knaster i aftalen er, at Badminton Danmark i den nye aftale ønsker at få det sidste ord og dermed få mere medbestemmelse i forbindelse med træning og tilmelding af spillere til turneringer. Dette punkt er DEF-Sport ikke enig i.

Badminton Danmark pointerer, at den enkelte spiller til hver en tid kan forlade Eliteprogrammet, hvis man ikke er enige i den sportslige ledelses beslutning.

Annonce:

I forbindelsen med den udløbne aftale, ønsker DEF-Sport, at Badminton Danmark fortsat varetager sig Eliteprogrammets ydelser så som den daglige træning, indtil en ny aftale er på plads. Det har Badminton Danmark afvist, men har tilbudt at forlænge alle frister for opsigelse og genforhandling med seks måneder.

Badminton Danmark skriver, at forbundet og DEF-Sport fortsat er 'langt fra hinanden' i forhold til en del punkter.

I et faktaark i forbindelse med Badminton Danmarks pressemeddelelse forklares stridspunkterne næmrere.

'Diskussionerne handler især om en fælles forståelse af spillernes rettigheder og forpligtigelser i forhold til aftalens kommercielle bestemmelser, hvad landsholdssponsorerne må og især ikke må.'

'Men også områder, der handler om hele præmissen for deltagelse på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby, det tilhørende Eliteprogram og dermed udtagelse til landsholdet', står der i faktaarket.

Badminton Danmarks hovedbestyrelse skal mødes igen onsdag 5. december for at diskutere det videre forløb.

Tabt for landsholdet? Afrikanere vil kapre dansk Premier League-stjerne

Et af de vigtigste mål i karrieren: Exceptionelle Eriksen storhyldet  

Annonce:

Debriefing fra Abu Dhabi: Haas kæmper for 400 millioner - anklaget for hykleri

Det så du ikke på tv: Pletskud fra Formel 1-kulissen

Kæmpe kåring: Her er Superligaens stjerneskud og skuffelser!  

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: