Fiasko! Danske stjerner falder sammen i Korea

Danmarks to største badmintonstjerner kollapsede overraskende i Korea Open - inden det for alvor bliver sjovt. Jan Ø. Jørgensen leverede derimod et fornemt resultat

Viktor Axelsen og Anders Antonsen røg begge overraskende ud af Korea Opens 2. runde torsdag. Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen og Anders Antonsen røg begge overraskende ud af Korea Opens 2. runde torsdag. Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Følg Sport
Følg Badminton

Der var stor glæde i dansk badminton, da Viktor Axelsen onsdag vandt sin første kamp på internationalt topplan i 1. runde af Korea Open.

Men glæden varede kort for den tidligere verdensmester og olympiske bronzevinder.

Allerede torsdag morgen dansk tid drattede korthuset til jorden for Axelsen.

21-18, 21-16 tabte han overraskende til 21-årige Zii Jia Lee fra Malaysia, der nok er et stort talent og har etableret sig blandt de 20 bedste herresingler i verden det seneste års tid, men som ikke burde være en mand, der kan slå Viktor Axelsen ud.

Tilmed førte syvendeseedede Axelsen både 15-11 og 16-12 i 1. sæt, inden Lee tog syv af de næste otte point.

Efter sideskiftet fulgtes spillerne til 7-7, hvorefter Lee stille og roligt trak fra. Da han kom på 17-11, syntes alt dansk håb om succes ude. Viktor Axelsen var dog ikke slået endnu og hentede fire af de næste fem point og reducerede til 18-15. Lee fik dog styr på tingene og udnyttede sin første matchbold, da de fulgte kort efter.

Da var Anders Antonsen allerede ude af turneringen.

VM-sølvvinderen kollapsede fuldstændig mod Tzu Wei Wang fra Taiwan og tabte 21-15, 21-6. Wang er aktuelt nummer 25 på verdensranglisten, mens Antonsen, der var seedet fem i turneringen, har samme placering på verdensranglisten.

Det var dog ikke til at se. I 1. sæt tog Wang ni point i træk og vandt 21-15 efter at have været nede med 12-15. I 2. sæt vandt Antonsen den første bold. Derefter tog Wang ti af de næste 12 point og gik siden fra 10-4 til 18-4. Det var ren udklassering af en dansk stjerne.

Mens Danmarks aktuelt to bedste herresingler skuffede, leverede det rutinerede islæt på det danske landshold, Jan Ø. Jørgensen, efterfølgende et fornemt resultat, da han i tre sæt besejrede indonesiske Anthony Ginting 17-21, 21-16, 21-13. Stærkt fordi Ginting er nummer otte i verden, mens Jan Ø. er nede som nummer 23.

Den 31-årige dansker møder nu 33-årige Kashyap Parupalli fra Indien i kvartfinalen. De to har ikke mødtes siden 2014, og Jørgensen fører 4-2 i indbyrdes møder.

Korea Open er en Super 500-turnering på World Touren. Fraregnet sæsonfinalen er det tredjehøjeste turneringsniveau på touren.

Danmark har vundet alle kategorier flere gange - med undtagelse af damedouble - siden 1991 og er blandt de mest vindende nationer i den traditionsrige turnering. Seneste sejr tog Mathias Boe og Carsten Mogensen i 2017 i herredouble.

Boe er med sin makker, Mads Conrad-Petersen, fortsat at finde i turneringen som en af to danske herredoubler.

Raser efter vanvidsoverfald: - Det er en parodi!

Rusland er fortsat udelukket og misser VM i atletik

Stjerne sigtet i stor sag: Risikerer ti års fængsel

Efter klø i Kina: Nu har hun kniven for struben

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU