Annonce:
Annonce:

Fløjet hjem i privat ambulancefly

Viktor Axelsen har punget ud og betalt et privat ambulancefly for at flyve ham hjem til Danmark fra Ukraine

Viktor Axelsen blev  fragtet hjem fra Kiev med privat ambulancefly, som han selv havde finansieret. Ekstra Bladet har fået tilladelse til at bruge billedet af Axelsen. Foto: Privat
Viktor Axelsen blev fragtet hjem fra Kiev med privat ambulancefly, som han selv havde finansieret. Ekstra Bladet har fået tilladelse til at bruge billedet af Axelsen. Foto: Privat
Annonce:
Følg Badminton

Badmintonspilleren Viktor Axelsen er allerede i Danmark igen, efter at han i weekenden afleverede en positiv coronaprøve og missede EM-finalen i Ukraines hovedstad, Kiev.

Det oplyser Badminton Danmark i en pressemeddelelse mandag.

Ekstra Bladet har været i kontakt med familien Axelsen, der har givet tilladelse til at bringe billedet fra flyet, hvor den danske verdensstjerne sender tommelfingrene opad som bevis på, at han er ved godt mod.

Axelsen har selv arrangeret og betalt det private ambulancefly, som har fløjet ham hjem til Danmark. Dermed slipper han for 13 dage i isolation i Ukraine.

En ambulance fragtede Viktor Axelsen fra hotellet til privatflyet. Derefter har en ambulance i Danmark kørt ham hjem.

Annonce:

- Efter en lang række overvejelser og samtaler med min stab har jeg besluttet mig for personligt at arrangere og betale for et privat ambulancefly, der vil transportere mig sikkert hjem til Danmark. Naturligvis i henhold til alle gældende coronarestriktioner og forholdsregler, skriver Viktor Axelsen på Facebook.

Sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, bakker op om Viktor Axelsens beslutning.

- Han har fulgt alle gældende regler og retningslinjer og er nu hjemme, og det tror vi på, kan hjælpe ham i hans bedring.

- Det er vigtigt for Viktor at have muligheden for at træne og få det rigtige at spise i processen om at stå så stærkt som muligt frem mod OL, og det mener vi, at han kan komme til med den her beslutning, siger Jens Meibom.

Viktor Axelsen måtte droppe deltagelsen i EM-finalen, da han blev testet positiv for coronavirus. I stedet for at blive i Ukraine er danskeren blevet fragtet hjem med privat ambulancefly. Foto: Sergey Dolzhenko/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen måtte droppe deltagelsen i EM-finalen, da han blev testet positiv for coronavirus. I stedet for at blive i Ukraine er danskeren blevet fragtet hjem med privat ambulancefly. Foto: Sergey Dolzhenko/Ritzau Scanpix
 

Viktor Axelsen opholdt sig på hele turen hjem i et såkaldt isolationskammer.

Da han lørdag havde spillet sig i finalen ved EM, afleverede han som sagt en positiv coronaprøve. Det betød, at han ikke fik lov at stille op i finalen mod landsmanden Anders Antonsen, som dermed blev europamester.

Flere andre danskere har også været smittet med corona under EM i Ukraine og har været i isolation.

Annonce:

En revidering af den gældende coronaprotokol har betydet, at både Rasmus Kjær, Joel Eipe og Mathias Thyrri kan komme tidligere hjem. De tre kan flyve, når de har været symptomfri i 48 timer og har afleveret en negativ test.

- Det skal selvfølgelig ske i henhold til alle gældende sikkerhedsforanstaltninger og retningslinjer, det er klart, og dem vil vi selvfølgelig leve op til.

- Det betyder meget for Badminton Danmark og for spillerne, at vi kan få dem sikkert og hurtigt hjem, så de kan genforenes med deres familier og nærmeste, ligesom de kan genoptage træningen på det Nationale Elite Træningscenter, siger Jens Meibom.

Daniel Lundgaard er allerede rejst hjem. Han har ikke været testet positiv, men var betragtet som nær kontakt til sin doublemakker Mathias Thyrri.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: