Første EM-guld: Axelsen smadrer landsmand

Viktor Axelsen var klart bedst, da han nedlagde Jan Ø. Jørgensen i herresinglefinalen ved EM i badminton

Viktor Axelsen er europamester (Foto: Jens Dresling)
Viktor Axelsen er europamester (Foto: Jens Dresling)

Badmintonspilleren Viktor Axelsen er europamester i herresingle efter en sikker finalesejr over landsmanden Jan Ø. Jørgensen på 21-11, 21-16.

Det er Axelsens første individuelle EM-titel som senior. Jan Ø. Jørgensen vandt titlen i 2014, som var seneste udgave af turneringen, der afvikles hvert andet år.

Ud over titlen var der også noget andet på spil for de to danskere.

Vinderen af kampen kunne se frem til at være nummer fire på den kommende verdensrangliste, mens taberen ville indtage femtepladsen.

Det var 22-årige Viktor Axelsen, som fra start med gode angrebsslag tiltvang sig initiativet i duellerne, og Jan Ø. Jørgensen havde svært ved at få rytme i sit spil.

Han fik ikke bygget duellerne op, som han normalt er dygtig til, og det udnyttede hans seks år yngre modstander.

Viktor Axelsen er europamester (Foto: Jens Dresling)
Viktor Axelsen er europamester (Foto: Jens Dresling)
 

Axelsen, som for nylig rykkede snert forbi Jørgensen på verdensranglisten, opbyggede hurtigt en føring, som lød på 11-6 ved opholdet i første sæt.

Viktor Axelsen fortsatte med at hamre det ene smash efter det andet ned på Jan Ø. Jørgensen, som slet ikke havde et modtræk, og Axelsen cruisede sættet i hus med 21-11.

Topseedede Jørgensen kom bedre med fra begyndelsen af andet sæt, hvor han med tålmodighed fik taget brodden af Axelsens offensiv.

Han kom foran 5-2, men så begyndte Axelsen igen at ramme linjerne med sit angrebsspil.

Syv point på stribe sendte den unge fynbo i front og med kurs mod sin første individuelle EM-titel som senior.

Jan Ø. Jørgensen var tæt på at få kontakt ved 13-14, men igen fik Axelsen fat, og det begyndte for alvor at dufte af en afgørelse, da han kom foran 19-15.

Med stor koldblodighed lukkede han sættet til 21-16 og kunne kaste sig ned på knæene i jubel over sin første EM-titel.

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding vandt også EM-guld (Foto: Jakob Jørgensen) Badminton Stor dansk succes: Fire gange EM-guld

Unge Viktor Axelsen jubler over en af sine mange sejre. (Foto: Jens Dresling) Badminton Axelsen sørger for nok en danskerfinale ved EM

Trods seks finaledeltagelser har han endnu sin første Super Series-sejr til gode. Det skal sejren søndag dog hjælpe med at ændre på.

- Jeg håber at kunne vinde en Super Series-turnering efter seks finaler, og der er det da godt at have vundet denne her finale, siger Axelsen til TV2 Sport.

- Der er pres på os begge i sådan en finale, og jeg er glad for, hvordan jeg håndterede det.

Axelsen har skrantet lidt i EM-turneringen, men i finalen mod Jan Ø. Jørgensen spillede den tidligere ungdomsverdensmester fremragende.

- Hvis jeg skulle spille op til mit bedste i turneringen, så er jeg glad for, at jeg gjorde det i dag, lyder det fra Axelsen.

- Det er fedt. Jeg er virkelig, virkelig glad. Det er noget specielt at være europamester.

Den tabende finalist, Jan Ø. Jørgensen, indrømmede efter kampen, at han tabte til en bedre modstander på dagen.

- Han (Viktor Axelsen, red.) var for skarp i dag, og jeg fik ikke rigtig systemet i gang. Jeg fik ikke sat min defensiv op, som jeg gerne ville, og jeg blev for passiv, lyder det fra Jan Ø. Jørgensen til TV2 Sport.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer